Pastéis de nata

Jullie hebben ondertussen al kunnen lezen in een of andere blogpost dat mijn dochter al enkele maanden in de buurt van Lissabon aan het werk is. Op instagram zijn al enkele foto's van haar verschenen met lekkere typische Portugese gerechten.  Het meest gekende gerechtje is wel deze Pastéis de nata, ook wel Pastéis de Belém genoemd. Onlangs trokken wij ook enkele dagen naar Lissabon en proefden daar in Belém de beroemde gebakjes.  Hun echte authentieke recept konden we wel niet op de kop tikken, maar de gebakjes die jullie hier te zien krijgen zijn van de hand van mijn dochter en zijn ook super lekker hoor! Ingrediënten:
- 400 g bladerdeeg
- boter
- bloem
- 500 ml melk
- 200 g suiker 
- 2 zakjes vanillesuiker
- 10 g maïszetmeel
- 2 eieren
- 3 eidooiers
- zout
- kaneel
- poedersuiker

Werkwijze:
Beboter een muffinblik. Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en steek er 12 rondjes van 10 cm diameter uit. Leg ze in de muffinvormen.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Hou een kopje melk apart en breng de rest aan de kook. Voeg de suiker en de vanillesuiker toe. Los het maïszetmeel op in het kopje koude melk en giet bij de kokende melk. Roer goed om en laat 2 à 3 minuten indikken.
Haal de pan van het vuur. Klop de eieren en eidooiers los met een snuifje zout en kaneel. Roer ze door de warme melk. Verdeel de crème over de deegbodempjes en bak de taartjes 12 à 15 minuten in de oven. Laat afkoelen en serveer. Lekker bestrooid met poedersuiker en kaneel.

Bron: Libelle Lekker

Reacties