Bamboo vazen

In de Meimaand werden we gezegend met enkele dagen verlof en bovendien met prachtig weer. Op een van die feestdagen had ik echt tijd om eens zalig te relaxen. En relaxen voor mij is toch creatief bezig zijn. In de tuin onder de grote parasol! Vroeger in de winkel had ik ooit een assortiment  artikelen  die gemaakt waren uit bamboestengels. Laten wij nu in onze voortuin een reuze struik reuze-riet staan hebben. Elk jaar hebben wij daar in het voorjaar een massa stengels van die wij moeten afknippen. Deze zijn ondertussen super goed droog dus ideaal om te knutselen. Iedereen heeft ook wel van die fijne cilinder vazen in huis . Met deze afgeknipte stengels maakte ik alvast een jasje rond de vazen. Waarschijnlijk kan je ze ook lijmen, maar op deze manier kan je je vazen gewoon verder gebruiken. Afhankelijk van de soort bloemen en bladeren krijg je een totaal ander effect. Uitproberen maar!Werkwijze:
Je knipt een aantal stengels af op gelijke hoogte. Je gebruikt bloemschikdraad en wikkelt dit rond een eerste stengel. Je plaatst de tweede stengel ernaast en wikkelt de draad rondom de tweede stengel. Trek vast. Zo plaats je een aantal stengels tegen elkaar. Werk zo verder tot je rond de vaas kan. De laatste stengel maak je vast door terug naar binnen te werken en vast te leggen aan de tweede of derde stengel. 
Ik maakte ook enkele kleine exemplaren. Hier presenteerde ik ze met een bloemetje in, maar je kan er ook perfect een lichtje in plaatsen of een kaars.

Reacties