Rammenasravioli met krab
Deze ravioli maakte mijn dochter een tijdje geleden klaar toen ze vrienden uitnodigde voor een etentje bij haar thuis. Ze maakte toen eenvoudige maar toch speciale gerechtjes klaar, die bovendien ook mooi waren van presentatie en waar je toch geen uren in de keuken moet voor staan (Het oog wil ook wat hé!) Momenteel verblijft mijn dochter voor 6 maanden in Portugal voor haar werk. Niet ver van Lissabon. Ze vervangt daar een collega die met zwangerschapsverlof is. Wie weet krijgen jullie misschien eens een Portugese blogweek. Vinden jullie dit een idee om naar uit te kijken? Wij hopen alvast op bezoek te gaan bij haar en plannen onze vakantie dit jaar dan maar naar Portugal.
Ingrediënten (voor 4 personen):
- blikje kingkrab (uitgelekt: 120 g)
- zalmforeleitjes
- 1/4 rammenas, geschild
- 1/2 avocado, in blokjes
- 1/4 komkommer, in blokjes
- 1 limoen, uitgeperst
- 3 el olijfolie
- zout
- bieslook (voor de afwerking)
Werkwijze:
Schaaf de rammenas in flinterdunne plakjes en leg ze in een ondiepe schaal. Meng in een kom de olijfolie, het limoensap en wat zout. Houd twee eetlepels marinade apart en verdeel de rest van de marinade over de rammenas. Laat 15 min trekken.
Meng in een kom de krab met de avocado- en komkommerblokjes. Doe er de twee eetlepels marinade bij.
Lepel een beetje krab op een rammenassneetje en bedek met een tweede sneetje rammenas. leg op ieder bord 3 rammenasravioli's. Werk af met de zalmforeleitjes en een sprietje bieslook.
Bron: Gebaseerd op Libelle lekker
Ik geniet met volle teugen van dit blog !!! Megadikke proficiat uit Limburg !!!
BeantwoordenVerwijderenDank je wel Marleen,
Verwijderenhet doet ons ongelooflijk veel plezier om dit te horen.
We hopen je nog lang te kunnen inspireren.
Lieve groeten,
Jacqueline en Sofie