Passievruchtencrèmeux met amandelmelk

Deze passievruchten crèmeux hebben wij al verschillende malen klaargemaakt voor een dessertbuffet. Zo ook voor de babyborrel van Woutje. En eindelijk zijn we er toegekomen om er een foto van te posten. Ik vind hem super origineel. Mijn dochter was op de babyborrel in allerlei hoekjes gekropen om originele foto's te kunnen maken van enkele nieuwe recepten. Door de reflectie in de spiegel vind ik deze hèèl goed gelukt. Wat foto's betreft is mijn dochter meer dan pietje precies hoor, en niet alleen daarvoor hoor!Ingrediënten (voor 12 glaasjes):
Amandelcrème
- 1,5 blaadjes gelatine (3g) geweekt in koud water
- 100 g amandelmelk
- 200 ml room, halfvast opgeklopt (bewaar in de koelkast)
- brésilienne

Passievruchtencrèmeux
- 3 eierdooiers
- 35 g suiker
- 125 g passievruchtensap
- 1 blaadje gelatine 2 g geweekt in koud water
- 40 g zachte boter

Werkwijze :
Amandelcrème
Haal de gelatine uit het water, smelt deze en meng onder de amandelmelk. Meng er de opgeklopte room onder tot een homogene crème. Vul een flexibele vorm voor minigebakjes met de amandelcrème, bestrooi met de brésilienne en plaats in de diepvriezer.

Passievruchtencrèmeux
- Klop de eierdooiers met de suiker los. Breng het passievruchtensap aan de kook, giet op de losgeklopte eierdooiers en meng goed. Breng alles samen in een kookpot en verwarm tot 82° C. Haal de gelatine ui het water en voeg toe. Giet door een zeef en laat afkoelen tot ongeveer 35 ° C. Mix de zachte boter kort onder de massa. giet of spuit ongeveer 1 cm passievruchtencrèmeux in de glaasjes en plaats in de koelkast.

Bereiding:
Haal de gebakjes met amandelcème uit de diepvriezer. Duw ze uit de flexibele vorm. Haal de reeds gevulde passiecrémeuxglaasjes uit de koelkast en plaats de amandelcrèmeux in het midden van het glaasje. Plaats tot gebruik in de koelkast.

Bron: 'Basic patisserie' van Christophe Declercq.

Reacties