Bananenbrood met roomkaas en cranberry

Zaterdag deed ik mijn boodschappen in de Carrefour. Altijd passeer ik dan als eerste langs de tijdschriften en de kookboeken. Kijken of er nieuwe exemplaren tussen liggen  die de moeite lonen. Ik kan altijd wel een nieuw exemplaar gebruiken hé :). En ja hoor, mijn ogen vielen op een klein boekje met 33 allerlekkerste recepten om bananenbrood te maken. Ik doorbladerde het even en bij dit brood dacht ik: ja ik neem het mee. Voor dit brood heb ik zelfs alles in huis. En zo geschiedde. Zondagavond begon ik er aan. Het rook meteen heerlijk in huis toen het brood in de oven zat. En hoe héérlijk is dit brood! Daar kan je blijven van eten. Dit zal zeker een plaatsje krijgen op onze Paasbrunch!Ingrediënten:
- 90 g zachte boter + wat extra om de vorm in te vetten
- 110 g lichte basterdsuiker
- 2 eieren
- 3 rijpe bananen
- 230 g bloem (ik gebruikte zelfrijzende)
- 2 tl gist (ik verving dit door bakpoeder) 
- 125 g gedroogde cranberry's
crème:
- 1 ei
- 60 g fijne kristalsuiker
- 140 g roomkaas
- 20 g bloem

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180°C. Klop in een kom de boter met de basterdsuiker. Doe de eieren er een voor een bij. Prak de bananen fijn en voeg deze onder voortdurend kloppen aan het ei-botermengsel toe.
Meng in een andere kom de bloem en de gist. Roer dit droge mengsel door het bananenmengsel. Voeg de cranberry's toe aan het beslag. Vet de cakevorm in met boter. Schep de helft van het beslag erin. 
Klop voor de crème het ei met de suiker los. Voeg onder voortdurend kloppen de roomkaas en de bloem toe. Verdeel deze crème over het beslag in de vorm en dek de crème af met de rest van het beslag.
Zet de cakevorm 50 minuten in de oven. Laat het bananenbrood lauwwarm worden voordat je dit uit de vorm haalt. 

Bron: 'Bananabread de 33 allerlekkerste recepten' Christelle Huet-Gomez 

Bij mijn thuiskomst bleek dat ik al meerdere kleine bakboekjes heb van deze dame.Reacties

  1. De tafelfee schrijft 'hoe héérlijk is dit brood', wel dit is eigenlijk een understatement en het brood niet alle eer toekennen die het verdient. Ik maakte zelf al verschillende versies van een bananenbrood en ik geef toe dit is het beste ooit! Of smaakte het gewoon veel lekkerder omdat ik het mocht proeven uit handen van de Tafelfee ...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super leuk om te horen Lieve! Ik hoop in de toekomst nog variaties te maken.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten