Paasbrunch

Vandaag laten we jullie meegenieten van onze paasbrunch. Ik probeerde alvast enkele nieuwe recepten uit. Gisteren maakte ik nog dit paasbrood met kwarteleitjes uit de Libelle. Brood maken vind ik zo leuk om doen. Het deeg kneden, laten rijzen, opnieuw doorkneden en het dan zo in volume zien verdubbelen, gewoon super! Voor mij is dit echt ontspanning. Bovendien ruikt je huis heerlijk als het in de oven steekt. Het houdt het midden tussen wit brood en koekenbrood zoals ze hier bij ons in de volksmond zegen. Maar helemaal niet zoet. Een aanrader! Ook een quiche met courgette en feta stond op het menu, evenals een gebakje met rabarber. Vandaag krijgen jullie het recept van het brood.Ons gevlochten paasbrood met kwarteleitjes.

Een krans van croissant deeg zelfgemaakt en aangevuld met specialiteiten van mijn bakker.


Quiche van courgettes met feta kaas.

Financiers met rabarber.
Ingrediënten:
Voor 1 brood: 25 minuten + 1,40 uur rijzen + 35 minuten in de oven.
- 11 g gedroogde instant gist
- 1 el suiker
- 250 ml melk
- 400 g bloem
- 1 kl zout
- 1 ei + 1 ei om te doreren
- 100 g zachte boter
- 1 doosje kwarteleitjes 4 minuten gekookt

Werkwijze:
Doe de gist in een kommetje en voeg de suiker toe. Los op in 50 ml warme melk. Roer glad. Zeef de bloem met 1 kl zout in een kom. Klop 1 ei los in een kommetje.
Meng de gistoplossing met het losgeklopte ei, de bloem en de zachte boter (in blokjes) en roer de rest van de melk erdoor met een houten lepel. Als het mengsel egaal is, kneed dan 10 minuten verder met de hand of kneed het deeg in de keukenrobot, tot het als een bal van de wand loskomt. Dek de kom af met een doek en laat het deeg 40 minuten rijzen op een warme plaats.
Kneed het deeg nogmaals snel door en verdeel in 3 stukken. Rol die tot 3 lange worstjes. Leg ze naast elkaar en begin in het midden te vlechten, eerst naar onderen toe, vlecht daarna het bovenste deel. Vouw de uiteinden naar elkaar tot een krans. Leg in elk gaatje een gekookt kwarteleitje. Laat opnieuw afgedekt 1 uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk het deeg met het andere ei, losgeklopt, en zet het in het midden van de oven. Bak in 35 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.

Reacties