Philadelphia cheesecake met oreo, banaan en meringue

Ook dit is een nieuw receptje dat wij maakten voor de babyborrel van Wout. Het klinkt ik weet niet hoe ingewikkeld, maar dit is het niet. Er komt wat vulwerk aan te pas maar de ingrediënten vragen geen lange bereidingstijd. Je kan eventueel de meringue zelf maken, maar ik kocht er. (Anders had ik teveel extra werk). Dit is een Eton Mess maar op een andere wijze. Dit is een hemels gerechtje. Ik moest er eentje apart houden anders had ik er geen kunnen proeven. In een mum van tijd waren ze weg.


Ingrediënten:
Voor de bodem
- 1 pakje Oreo koekjes 154 g
- 75 g gesmolten boter

Voor het cheesecakemengsel
- 200 ml slagroom
- 200 g Philadelphia naturel
- 150 ml Griekse yoghurt
- 60 g witte suiker
- 1 zakje vanillesuiker

Verder nodig
- 1 à 2 bananen
- meringues, gekocht of zelfgemaakt

Werkwijze:
Doe voor de bodem de Oreo koekjes in een blender en maal deze fijn. Voeg de gesmolten boter toe en mix deze er nog kort door. Stort de koekjesmassa op een bord en laat het minimaal een half uur stevig worden in de koelkast.
Klop de slagroom stijf op. Doe in een andere kom de Philadelphia naturel, de Griekse yoghurt, de witte basterdsuiker en de vanillesuiker en klop deze door elkaar. Spatel tot slot de opgeklopte slagroom door het Philadelphiamengsel.
Breek de opgesteven Oreo-bodem in grove stukken en verkruimel de meringues (maar niet te fijn). Doe wat van de Oreo stukjes in een glas, schep daar een lepel van het Philadelphiamengsel op, leg daar wat plakjes banaan op en strooi daar overheen wat verkruimelde meringue. Herhaal dit tot het glas vol is. Serveer de glaasjes cheesecake direct, anders wordt de meringue zacht.

Bron: blog 'Rutger Bakt'

Reacties