Witte chocoladetaart

Als afsluiter voor jullie feesttafel zal deze chocolade taart zeker niet misstaan. Bovendien kan je deze op voorhand klaarmaken, je hoeft dan enkel nog de besjes erover te strooien en klaar. Ik had alle ingrediënten meegebracht om deze taart te kunnen maken. Op zondagavond begon ik er aan. Alles ging goed tot ik de witte chocolade uit de koelkast haalde. Wat bleek, ipv. 200 g zat er nog juist 100 g in de verpakking. De rest was verdwenen. Nader onderzoek bleek dat mijn jongste zoon elke dag een stukje had gegeten. Daar stond ik toen op een zondag. Mijn man is vlug naar een nachtwinkel om extra chocolade gereden opdat ik het recept kon afwerken. Is jullie dit ook al overkomen?Ingrediënten:
Voor de taartbodem
- 200 g petit beurre koekjes
- 75 g boter, gesmolten

-Voor de mousse
- 165 g witte chocolade in stukjes 
- 5 blaadjes gelatine
- 60 g eierdooier
- 25 ml Grand Marnier
- 45 ml water 
- 325 ml room
- 85 g suiker

Voor de afwerking
- 300 g rode bessen
- 50 g suiker

Werkwijze:
De taartbodem
Mix de petit beurres met de gesmolten boter tot een zanderig mengsel. Schep het koekjesmengsel in een met bakpapier bedekte springvorm. Verdeel gelijkmatig en druk goed aan. Laat de taartbodem opstijven in de koelkast.

De mousse
Breng het water met de suiker zachtjes aan de kook. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Kluts de eidooiers los in een mengkom. Schenk er het suikerwater bij en klop schuimig. Schenk de gesmolten chocolade bij het eiermengsel. Klop verder op een matige snelheid. Schenk er langzaam de Grand Marnier bij. Knijp de gelatineblaadjes uit en laat ze uitsmelten. Schenk de gelatine bij het mengsel. Klop de room half op. Spatel ook bij het chocolademengsel. Roer alles goed door. Schenk de mousse over de taartbodem. Strijk het oppervlak egaal en zet opnieuw in de koelkast. Laat de taart 2 uur opstijven. 

De afwerking
Ontvorm de taart en versier met de rode vruchten. 
Laat het jullie smaken eventueel met een klein glaasje Grand Marnier erbij!

Bron: Goed Gevoel, Smakelijk feesten.

Reacties