Sorbet van gluhwein

Vandaag krijgen jullie geen D.I.Y. maar een extraatje. Kerstdag is ondertussen al gepasseerd, maar we zijn toch nog altijd in feeststemming. Straks komt Oudejaar eraan en nieuwjaarke zoete. Het is nog altijd tijd om een lekkere gluhwein te drinken. Maar probeer misschien ook eens dit ijsje. Een sorbet/ijs van gluhwein. Ik gaf dit tussen het voorgerecht en hoofdgerecht op mijn kerstdiner, maar je kan hier evengoed een dessertje van maken. Serveer het dan met wat licht opgeklopte room en wat extra verse sinaasappelschijfjes. Hier viel het alvast héél goed in de smaak. Ik baseerde mij op het recept uit de Albert Heijn, maar gebruikte i.p.v. rode wijn een rest gluhwein die ik nog had staan.Ingrediënten:
- 600 ml rode wijn (ik gebruikte gluhwein)
- 1 sinaasappel
- 1/2citroen
- 1 kaneelstokje
- 1 el kristalsuiker
- 1 el honing
- 1 kruidnagel
- 1 laurierblad

- 200 g geleisuiker (1 kg/500g vruchten)
- 1 bekertje slagroom

Werkwijze:
Doe alle bovenste ingrediënten samen in een kookpot en warm op. Laat samen gedurende 30 min. intrekken, niet laten koken. Nadien giet je alles door een zeef. Terug in de pan gieten. Geleisuiker toevoegen en roeren tot het suiker is opgelost. Persoonlijk zou ik zelfs nog wat minder suiker gebruiken, het is anders vrij zoet.
Schenk in een diepvriesbak. Laat minimum 5 uur bevriezen. Roer elk uur even door met een garde/vork. 
Gebruik je het als dessert, dan klop je de room lobbig. Snij een extra sinaasappel in schijven. Verdeel het ijs over 8 glazen en serveer met de slagroom/sinaasappelschijfjes.
Geniet ervan!Reacties