zondag 21 februari 2016

Witloofstoemp

Voor het eerst in mijn leven durf ik het aan om mij in te schrijven voor een wedstrijd. Bij Carrefour loopt momenteel de wedstrijd word Belgetariër.

Ze vragen om een stoemp te bereiden met zoveel mogelijk Belgische producten.
Ik opteerde voor witloof. Ik denk niet dat er iets Belgischer bestaat. Ik heb een massa kookboeken, en geloof het of niet maar zelden tref je er een recept met witloof aan. Er bestaat wel een witloofboek, maar daar houd het bij op. Dan was er nog de vraag met wat we het witloof gingen combineren. Uiteindelijk opteerde ik om appel, chimay en garnaaltjes in mijn gerecht te verwerken.
Jullie kunnen dit zelfs als voorgerechtje serveren!

Ingrediënten:
- 900 g aardappelen
- 1 kg witloof
- 2 jonagoldappelen
- 4 suikerklontjes van Tienen
- wat boter
- peper en zout
- Chimay blonde tripel

Werkwijze:
Je stooft het witloof aan in wat boter en je voegt er de appel (in stukjes gesneden) aan toe. Laat alles op een rustig vuurtje verder garen. Laat het op het einde wat uitdrogen zonder deksel. Ondertussen kook je de aardappelen gaar. Je giet ze af. Laat ze wat uitdrogen. Nadien stamp je ze fijn en voeg je er een flinke klont boter, peper en zout aan toe. In plaats van wat melk toe te voegen, voeg je nu wat Chimay toe. Je krijgt een smeuïge puree.
Nadien voeg je de beide mengsels samen en klaar is je puree.

Je kan deze opdienen met garnaaltjes, of met een gebakken sint-jacobsvrucht.
Mijn mannen aten hier een hammetje bij!

Het werd geproefd en goed bevonden.
Succes!2 opmerkingen:

  1. Ik maakte de puree ondertussen klaar en het moet gezegd, die smaakt heerlijk. Bij mij kreeg de puree gezelschap van kort aangebakken sint-jacobsnootjes en ook dit was een perfect huwelijk.
    Voor mij is het al een winner! Proficiat Jacqueline!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...