woensdag 10 februari 2016

Appelroosjes

Het is niet van onze gewoonte, maar deze week wilden we toch echt iets op donderdag posten. Zondag is het Valentijn en dat kunnen we toch niet zomaar aan ons laten voorbij gaan. Ok, het wordt een beetje commercieel uitgebuit, maar er is toch niks mis mee om je partner eens lekker culinair te verwennen op zo'n dag. En waarom eens niet met een brunch? Dan zijn deze appelroosjes alvast een 'schot in de roos'. Ze zijn eenvoudig te maken en zien er gewoon hemels romantisch uit. Is dat niet exact wat je nodig hebt op Valentijn? 

appelroosjes


Ingrediënten:
- 1 vel bladerdeeg
- 2 rode appels
- sap van 1 citroen
- suiker
- kaneel
- poedersuiker (voor de afwerking)

Werkwijze:
Verwarm de oven op 180°C. Was de appels, snijd ze in kwartjes en verwijder het klokhuis. Laat de schil aan de appels en snijd ze in dunne schijfjes. Verwarm water met het citroensap en kook de appelschijfjes gedurende 2 min. zodanig dat ze buigzaam zijn. Laat de appelschijfjes uitlekken.
Snij het vel bladerdeeg in stroken van 2 centimeter breed. Leg 5 appelschijfjes dakpansgewijs op 1 strook bladerdeeg en strooi er suiker en kaneel over. (Als je wilt kan je er ook nog een beetje appelmoes over smeren.) Rol de strook bladerdeeg op plak het uiteinde vast met een beetje water. Zet de roosjes in een vorm voor muffins en bak gedurende 30 min. in de oven.
Strooi er vlak voor het serveren wat poedersuiker over. 

Bron: Pause Gourmande
Op deze site vind je ook foto's die je stap voor stap tonen hoe je de appelroosjes kan maken.3 opmerkingen:

 1. Mmmm... Nog niet te moeilijk ook :-) .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee, inderdaad, zeker proberen dus ;)!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voorgaande opmerkingen maken duidelijk dat er beter nagedacht dient over gebruik van leestekens nét na emoticons.

  Inhoudelijk heb ik niets bij te dragen.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...