African table setting

Ik noem dit mijn Afrikaanse tafel. Ik maakte de accessoires voor deze tafel een drietal jaar geleden, toen we een Afrikaanse kookworkshop hadden met onze Markant afdeling. Gezien ik graag wil dat alles wat in overeenstemming is, koos ik voor deze decoratie. En omdat het voor een vereniging was, moest het natuurlijk ook nog budgetvriendelijk zijn.
Als basis koos ik een bruine stof en als loper opteerde ik voor een strook luipaardstof. De kleine zwarte tl-houdertjes vond ik in een kringloopwinkel. Een bestek met bamboeheft maakt het af!Voor de bloemstukjes koos ik voor een creatie met takjes. Iedereen kan wel hier of daar wat takken of snoeihout bekomen. Hieronder zie je stap voor stap hoe je het maakt. Super eenvoudig.
Je zoekt een glas, vaasje of zelfs blikje. Je stopt dit helemaal vol met takjes, tot er geen enkel meer bij kan. Je doet er eerst een elastiekje rond, nadien haal je het eruit, knoop je er een touwtje rond, wikkel het eerst enkele malen rond de takjes. Steek er nadien een klein pipetje in en een bloempje naar keuze. Zelf vind ik het mooist met gerbera's. De bloem leunt als het ware op het tafelstukje.
Kies je voor oranje dan past dit perfect voor de herfst en heeft het een warme gloed. Ik gebruikte ook al ivoren gerbera's om een lange tafel voor een huwelijk te versieren en dan in combinatie met t-lichtjes met ecru en ivoor.  Dan is het feestelijker, meer lente.
Deze creatie kan je blijven gebruiken. Mocht ze na een tijdje wat losser worden (hout krimpt wat) dan stop je er gewoon enkele nieuwe stokjes tussen.


De servetringen werden gehaakt. Er zijn inderdaad voldoende servetringen te koop, maar voor een vereniging en wanneer de groep meer dan 20 personen bedraagt, wordt dit een dure grap. Bijgevolg, haal ik een haakpen en wol uit de kast ...en haken maar. Met nog wat knopen uit een oude knopendoos heb je een eenvoudige maar decoratieve servetring.
Mochten jullie de beschrijving willen, aarzel dan niet om een mailtje te sturen naar de tafelfee!

Reacties