Aperitiefhapjes 2de deel

Zoals beloofd posten we vandaag geen decoratieblogje maar wel het tweede deel van onze hapjes van 'Toast Literair'. Hopelijk kunnen we jullie nog wat extra inspiratie geven met deze heerlijke aperitiefhapjes.

4) Hartig soesje gevuld met avocadocrème en rivierkreeftje.

soesje_avocado_rivierkreeftje


Ingrediënten voor hartig soezendeeg :(+/- 700 gr):
- 2,5 dl water
- 100 g boter
- 150 g bloem
- 4 eieren
- zout, versgemalen peper

Werkwijze:
Doe het water in een pan. Voeg de boter, een snuifje zout en wat peper toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de bloem in een keer toe. Klop heel stevig door en laat wat uitdampen tot een stevige massaLaat het mengsel iets afkoelen en klop er een eitje door. Roer goed tot het volledig is opgelost. Nadien doe je dit telkens weer met de overige eieren, tot je een glad en zacht beslag hebt.

Verwarm een oven voor op 210°C. Doe het soezenbeslag in een spuitzak en spuit kleine rondjes op een bakplaat. Zet 10 minuten in de oven. Verlaag de oven tot 170°C en laat de soesjes nog 10 min. in de oven staan. Open nooit de ovendeur!

Avocado vulling:
Pureer 2 rijpe avocado's, en voeg wat room toe. Proef en breng op smaak met peper, zout en wat tabasco. Doe de afgekoelde avocadocrème in een spuitzak.

Afwerking:
Snijd een kapje van de soesjes. vul deze met de avocadocrème. Werk af met een rivierkreeftje.

Smakelijk!

5) Kaaskoekje met 2 soorten kaas.

Dit receptje kan je al op een andere blogpost vinden. Deze keer hebben we het hapje koud aan de gasten gegeven. Hoewel het nog steeds lekker is, is het kaaskoekje lauw toch nog veel verrukkelijker.

6) Glaasje Tabouleh


tabouleh

Ingrediënten:
- 50 g bulgur
- 3 in blokjes gesneden tomaten ( pitjes eruit)
- sap van 3 citroenen
- 1/2 bosje munt
- 1/2 bosje peterselie
- 1 mespuntje kaneel
- 10 cl olijfolie
- zout en peper

Werkwijze:
Bereid de bulgur zoals aangegeven op de verpakking. Voeg alle andere ingrediënten toe. Meng goed, voeg zout en peper toe en breng op smaak met kaneel. Bewaar in de koelkast.Reacties