woensdag 24 februari 2016

Maroccan table setting

Ik noem dit mijn Marokkaanse tafel omdat ik deze stof meebracht van Marrakech, een prachtige stad waar ik ten volle heb van genoten. Ik gebruikte deze tafeldecoratie voor een etentje in Marokkaanse stijl. Er stond toen tajine, couscous, verschillende Marokkaanse salades op het menu en zelfs het dessert was Marokkaans. Ik wou de kleuren van het land en het bijhorend gevoel terug vinden in mijn tafeldecoratie. Bijgevolg ben ik op zoek gegaan naar goedkope houten kandelaars, die ik in de verschillende kleuren van de nap heb geschilderd. Op de kandelaars plaatste ik verschillende soorten gekleurde kaarsen. Ik liet de kleur van kandelaar niet overeenkomen met de kleur van de kaars. Een bewuste keuze! Ik gebruikte wel niet deze borden (een latere aanwinst) maar een mix van groen, oranje en blauw (terug dezelfde kleuren van de kandelaars).
Ik had nog voor wat extra groen gezorgd op de tafel en dit in oranje en lichtgroene bloempotjes. Er waren paarse servetringen.Ik gebruik voor mijn verfideeƫn steeds de proefpotjes of tubes die je momenteel in de meeste doe-het-zelf zaken kunt vinden. Zo een potje is normaal voldoende om 2 kandelaars te beschilderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...