Lemon-Lime Pound Cake

Amai, wat een titel hé. Sinds vorige week ben ik de trotse bezitter van een Bundt cakevorm, de keizer onder de Amerikaanse bakvormen. Meer bepaald, heb ik de Jubiléé gekocht. Ja, alle vormen hebben ook nog eens een aparte naam, geen gewone bakvormen hoor. Dus natuurlijk wou ik deze vorm eens uitproberen. Op zoek naar een receptje, kwam Pinterest als geroepen. Het enige nadeel is dat de meeste recepten Amerikaans geïnspireerd zijn en de hoeveelheden dus zijn uitgedrukt in cups. Ik heb het recept wat herwerkt en grammen toegevoegd -kwestie van minder risico te lopen- en het resultaat was super! De cake gleed vlot uit de vorm, wat jammer genoeg niet altijd het geval is met een tulbandvorm.

Bundt_cakevorm
Mijn nieuwe aanwinst!
Bundt_cake
Recht uit de oven.

Lemon-Lime_Pound_Cake
Zoals een Bundt hoort te zijn, denk ik?

Ingrediënten:
Cake
- 365 g zachte boter
- 365 g suiker
- 5 eieren
- 365 g zelfrijzende bloem
- 1/2 tl zout
- 1 kop 7-up (je kent wel dat drankje hé)
- 1 l limoen zeste
- 1 l citroen zeste

Glazuur
- 2 kopjes poedersuiker gezeefd!
- 1/4 tl zout
- 1 l limoen zest
- 1 l citroen zest
- 1 l limoensap
- 1 l citroensap
(eventueel 1 l water indien nodig).

Werkwijze:
Verwarm de oven voor tot 165° C.
Doe de suiker en de zachte boter in een kom en mix tot een smeuig geheel. Voeg nadien 1 voor 1 de eieren toe. Mix na elk ei. Meng de bloem met het zout en voeg geleidelijk toe. Nadien voeg je op lage stand de kop 7-up toe. Doe er dan nog de limoen en citroenzeste bij.
Vet je Bundtvorm in met boter en bebloem. (Of gebruik niet klevend baking spray.)
Voeg dan je mengsel toe en bak gedurende 1 uur en 10 minuten. Neem de vorm uit de oven en laat hem nog voor ongeveer 15 minuten rusten. Ontvorm hem voorzichtig.
Doe alle ingrediënten in een kom voor het glazuur en meng heel voorzichtig. Laat met een lepel het glazuur over de vorm lopen. Laat het glazuur wat opstijven, snijd in stukjes en serveer.
Je kan nog wat extra zeste van citroen en limoen over de cake strooien.

Bron : The Pioneer woman.

Smakelijk!


Reacties