zondag 26 april 2020

Biscuit met roomkaas en aardbeien

Ik weet niet hoe het ondertussen met jullie mentale toestand is gesteld maar voor mij was het vrijdag en zaterdag eventjes genoeg geweest. Toen ik vrijdag na de veiligheidsraad hoorde dat we onze kinderen en kleinkinderen nog steeds niet mochten ontvangen, ja toen had ik het effentjes moeilijk. Ik had namelijk stiekem al zo uitgekeken om samen op moederdag terug als vroeger rond de tafel te kunnen zitten en te genieten van een brunch! Maar ja, het zij zo! Wanneer je alles relativeert, dan mogen wij toch nog vrij veel, meer dan in sommige andere ons omringende landen en het zal ook wel voorbij gaan. Tot daar mijn corona litanie. Genieten kunnen we alvast in onze keuken, en wel met dit taartje. Bakken is blijkbaar voor de meesten een nieuwe hobby geworden. Succes!

woensdag 22 april 2020

Speltbrood

Opnieuw een broodje in de aanbieding. Ditmaal koos ik ervoor om een speltbrood te bakken. Spelt smaakt iets zoeter en nootachtiger dan tarwe. Subliem in zijn eenvoud. Deze maal bakte ik dit brood in mijn Emile Henry bakvorm.

zondag 19 april 2020

Risotto bianco met bloemkool

Op onze blog kan je al enkele risotto's vinden waaronder een met asperges en tomaat. Gedurende de corona tijd probeer ik nog meer in mijn keuken op reis te gaan. 
Ik probeer Italiaans, Grieks, Spaans of Marokkaans te koken. Deze vegetarische risotto past in dit plaatje en geeft de bloemkool haar verdiende culinaire status. De witte kleur past bovendien helemaal bij het voorjaar.  Een ideaal doordeweeks gerechtje!


donderdag 16 april 2020

Fins broodje

Lieve mensen, normaal krijgen jullie op woensdag (of soms donderdag) een postje met decoratie of d.i.y. Momenteel staat dit echter op een laag pitje. Ik ben wel nieuwe ideeën aan het uitwerken maar de afwerking laat nog wat op zich wachten. Corona tijd!  Er valt gewoon momenteel niet veel te vieren. Er stond een communiefeest op de planning, maar dit gaat niet door. Er is dus niet echt druk en noodzaak om veel te maken, bovendien heb je dan soms wel nog wat extra benodigdheden tekort en zou je deze dan moeten bestellen, afwachten, en dat is niet echt aan mij besteed. Ik ga graag halen wat ik denk nodig te hebben en kan dan nog zo goed werken. Dus krijgen jullie deze week en volgende week een receptje om brood te bakken. Iedereen heeft blijkbaar toch massa's bloem ingeslagen en je kan deze toch niet over datum laten gaan:).

zondag 12 april 2020

Broodjes met rozemarijn en rozijnen

Ik merk dat er héél veel gebakken wordt nu we thuis zitten door corona. Bakken stond nu wel regelmatig op mijn programma, maar brood bakte ik niet echt zo vaak, tenzij voor een speciale gelegenheid. Daar is nu verandering in gekomen. Sinds de corona heb ik nog geen brood gekocht, ik bak het zelf. Soms eens met een mix van de aveve, maar dikwijls zoek ik naar een recept in een bakboek.  Als afwisseling op zondag bakte ik dan al eens havermout muffins en ook deze broodjes. Deze zijn echt, echt super lekker. Wij aten ze 's middags bij onze kaasschotel met een likje goede boter. Ze zullen het zeker ook goed doen bij de barbecue!

woensdag 8 april 2020

Gebreide ei warmertjes

Gezien wij dit jaar Pasen noodgedwongen met ons tweetjes zullen vieren maakte ik toch ook voor ons last minute nieuwe ei-warmertjes. Deze zijn easy en super vlug te breien. Ik maakte ze uit zachte mohair wol die ik nog had liggen, maar je kan ook andere wol gebruiken. Ze worden gebreid met naalden nummer 8.

zondag 5 april 2020

Eendenragout

Ten tijde van corona heb ik in het weekend iets meer tijd dan anders. Hoog tijd dus om nog eens eend op mijn menu te zetten. In dit recept gebruiken ze eendenbouten, maar gezien wij zelf onze eendjes laten slachten hebben wij ook eendenvlees dat je niet zo courant in de handel kunt kopen. Ik had dus nog vleugels en nekken in de aanbieding. Voor dit gerechtje was dit ideaal. De bereidingswijze was identiek, alleen veel meer prutswerk om alles van het bot te halen. Maar het was het waard. De eerste avond aten wij dit vergezeld van tagliatelle. De tweede avond maakte ik er puree aardappelen bij en extra worteltjes.  Mijn boutjes zitten nog in de vriezer en daar wil ik binnenkort nog eens confit van maken.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...