woensdag 4 december 2019

Glaasjes in een bont jasje

Bont is dit jaar blijkbaar een hit voor de feestdagen. Jullie weten dat ik een zwak heb voor kerst- en tafeldecoratie. Ja, de microbe blijft zitten en is hardnekkig. Ik geef dus mijn ogen goed de kost wanneer ik een winkel binnenloop. Deze waxineglaasjes zag ik staan en ik dacht bij mezelf, deze kan ik echt zelf maken met alles wat ik nog in huis heb. Ooit bracht ik eens bontlint mee, de elandjes had ik nog over van vorig jaar, kortom een herfst- of kerstideetje voor een prikje. Ik was best tevreden van mijzelf dat ik aan het milieu dacht en upcycling deed, zoals het zo mooi wordt verwoord. Alle kleine beetjes helpen voor ons milieu hé! 

zondag 1 december 2019

Witte chocolade bavarois met pompelmoes

Onlangs verzorgden wij een babyborrel voor een vriendin van mijn dochter Sofie.  Jullie konden reeds héél lang een foto vinden van dit dessertje op onze facebookpagina onder babyborrel Lotte. Echter tot op heden hadden wij dit recept nog steeds niet geblogd. Tine koos echter opnieuw voor dit dessertje en nu dus het recept. Misschien reeds een dessert ideetje voor de eindejaarsfeesten.


zondag 24 november 2019

Eend met specerijen uit de oven in kersensaus

Amai, er zijn al heel wat nieuwe kookboeken verschenen en ja ik heb mij al wat laten gaan. Vorig jaar reeds zag ik dat Donna Hay een 'Kerstmis kookboek' had uitgebracht. Ik moest echter tot nu nog wachten om het ook effectief in mijn bezit te krijgen. Een nadeel van het internet noem ik dit.  Geduld is dus een mooie gave hé. Toen ik dit boek doorbladerde wou ik stand te pede al enkele recepten maken. Haar recepten spreken mij wel aan. En al wat ik reeds gemaakt heb, valt altijd bijzonder goed in de smaak. Op onze blog kan je al een recept van entrecôte met roze peper vinden en ditmaal dus deze heerlijke eend. Meestal laat ik als wij onze eendjes slachten ze ook altijd versnijden, maar dit jaar had ik er een tweetal in hun geheel gelaten. Dus dit kwam nu héél goed uit. Man, man wat was deze eend lekker. Super lekker qua smaken. De foto is iets  minder mooi, ik kan ook een eend minder mooi versnijden, maar laat dit geen belemmering zijn, maak ze eens klaar, jullie zullen het zeker niet beklagen.

woensdag 20 november 2019

Welkom kader

Geluk zit soms in een klein hoekje. Ik was al ik weet niet hoelang op zoek naar een kader als deze. Kringloopwinkel, ecoshop of rommelmarkt, ik gaf altijd mijn ogen de kost om de gepaste te vinden. Ofwel was hij te gewoon, ofwel was hij veel te duur omdat er ook nog een mooi schilderij in zat. Tot ik onlangs deze kader tegenkwam in de kringloopwinkel in Lochristi. Als bij wonder vielen mijn ogen hierop. Het was een schilderij van een Lassie zoals ze bij ons zeggen. Normaal dacht ik om er een houten plank tegen te nagelen en deze dan in de zwarte krijtverf te steken, maar ik heb gewoon het doek geschilderd, gezien dit toch nog in goede staat was. Jammer voor een echte hondenliefhebber maar wat een geluk voor mij. Je kan hier een tekst op noteren om mensen welkom te heten, of waarom niet ook enkele gerechtjes die aangeboden worden. Mogelijkheden te over dus. En ik dus super content.


zondag 17 november 2019

Kinder Bueno-mousse

Gezien er op een babyborrel meestal ook wel wat kinderen aanwezig zijn wou ik voor hen wel eens iets aparts uitproberen. Mijn oog viel op deze Bueno-mousse. Dit recept is voor 4 grote glazen, maar ik zou opteren om ze klein te maken. Mijn ondervinding is dat je hier dan ongeveer een 15/16 tal kleine glaasjes bekomt. Wij werkten ze af met een klein stukje Bueno. 

maandag 11 november 2019

Hartige tiramisu met tomaatjes en pesto

Hier had ik dus nog nooit van gehoord, hartige tiramisu. Dit recept kwam mijn kant op via de Libelle lekker kookgroep op Facebook. Onlangs deelde ik enkele foto's van een babyborrel tafel en er kwam reactie van hen met een link met enkele receptjes. Dit sprong er direct uit. Oorspronkelijk vullen zij elk glaasje twee keer met tomatenmoes en tiramisu. Ik vulde de glaasjes met alle ingrediënten slechts éénmaal. Dit was ruim voldoende. Er waren lovende reacties van hoe lekker dit wel was en ik moest eerlijk bekennen dat ik het nog niet geproefd had. Een vijftal glaasjes liet ik apart staan om zelf te kunnen proeven en een foto te maken, maar zelfs dan was er nog ééntje extra verdwenen. Ja het leven van een blogger hé. Mijn proefkonijnen waren dus de leden van het Davidsfonds Oostakker, maar zij vinden dit niet erg!

zondag 3 november 2019

Hartige madeleines met zongedroogde tomaatjes en parmezaan

Voor de boekenvoorstelling van het Davidsfonds was ik onlangs op zoek naar enkele nieuwe hapjes. Graag wou ik er een hartig gebakje tussen. Nu kon ik wel de succesvolle cannelés maken met chorizo, maar ik zou ik niet zijn mocht ik niet liever iets nieuws maken. Woensdagavond was er op VT4 de 'Bake Off Vlaanderen' en daar hadden ze onlangs de opdracht gekregen om madeleintjes te bakken. Nu had ik dit wel al gedaan, zie onze Matcha madeleintjes, maar ik had nog nooit hartige gemaakt. Ik maakte mijn deeg op zaterdagavond klaar en bewaarde het in de koelkast. Zondagmorgen bakte ik ze af in de oven. Dit lukt dus perfect.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...