Kinder Bueno-mousse

Gezien er op een babyborrel meestal ook wel wat kinderen aanwezig zijn wou ik voor hen wel eens iets aparts uitproberen. Mijn oog viel op deze Bueno-mousse. Dit recept is voor 4 grote glazen, maar ik zou opteren om ze klein te maken. Mijn ondervinding is dat je hier dan ongeveer een 15/16 tal kleine glaasjes bekomt. Wij werkten ze af met een klein stukje Bueno. 



Ingrediƫnten:
- 250 g mascarpone
- 2 el witte suiker
- 250 ml koude slagroom
- 1 z vanillesuiker
- 1 zakje klopfix (ik gebruik dit echter nooit!)
- 3 pakjes Kinder Bueno
- 1 tl cacaopoeder

Werkwijze:
Mix in een kom de mascarpone met de witte suiker mooi glad en zet apart. Mix de slagroom stijf met de vanillesuiker en de klopfix. Hou eventueel wat slagroom apart voor de garnering. Voeg de overige slagroom bij de mascarpone en spatel door de mascarpone. Zet de kom apart.
Breek de Kinder Bueno in stukken en mix samen met het cacaopoeder glad in de keukenmachine. Spatel daarna door de mousse. Schep in een spuitzak en spuit in de glazen. Zet de toetjes afgedekt minimaal 1 uur in de koeling, zodat de mousse kan opstijven.
Garneer de toetjes met de slagroom die je apart hebt gehouden en eventueel met wat fruit en extra Kinder Bueno

Bron: 'Uit de keuken van Fatima'

Reacties