Glaasjes in een bont jasje

Bont is dit jaar blijkbaar een hit voor de feestdagen. Jullie weten dat ik een zwak heb voor kerst- en tafeldecoratie. Ja, de microbe blijft zitten en is hardnekkig. Ik geef dus mijn ogen goed de kost wanneer ik een winkel binnenloop. Deze waxineglaasjes zag ik staan en ik dacht bij mezelf, deze kan ik echt zelf maken met alles wat ik nog in huis heb. Ooit bracht ik eens bontlint mee, de elandjes had ik nog over van vorig jaar, kortom een herfst- of kerstideetje voor een prikje. Ik was best tevreden van mijzelf dat ik aan het milieu dacht en upcycling deed, zoals het zo mooi wordt verwoord. Alle kleine beetjes helpen voor ons milieu hé! Benodigdheden:
- glaasjes
- bont lint
- daim koordje of veter
- eventueel een houten figuurtje

Werkwijze:
Knip het bontlint op maat af. Kleef dubbelzijdige kleefband op het bont in twee of drie horizontale lijnen. Kleef dit nu tegen het glaasje. Wikkel het daim koordje een tweetal keer rond het glaasje. Knip de uiteinden af. Kleef er tenslotte het houten figuurtje op.

Reacties