zondag 1 december 2019

Witte chocolade bavarois met pompelmoes

Onlangs verzorgden wij een babyborrel voor een vriendin van mijn dochter Sofie.  Jullie konden reeds héél lang een foto vinden van dit dessertje op onze facebookpagina onder babyborrel Lotte. Echter tot op heden hadden wij dit recept nog steeds niet geblogd. Tine koos echter opnieuw voor dit dessertje en nu dus het recept. Misschien reeds een dessert ideetje voor de eindejaarsfeesten.


Ingrediënten: 
- 1,25 dl melk
- 1 eierdooier
- 1 gelatine blaadje
- 125 g witte chocolade
- 1,9 dl slagroom
- roze pompelmoes

Werkwijze:
Breng de melk aan de kook. Haal van het vuur en voeg de eierdooier toe. Laat de gelatine weken in koud water. Klop goed op en kook de crème al roerend op een laag vuur. Haal van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Giet de crème over de witte chocolade. Roer tot er een gladde massa ontstaat. Klop de room stijf en schep onder het mengsel. Verdeel de bavarois in glaasjes en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Snij ondertussen de pompelmoes à vif. Voor het opdienen werk je de glaasjes af met enkele pompelmoespartjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...