woensdag 22 juni 2016

Romantisch bloemstuk

Hallo lieve mensen, het leek alsof de duivel ermee gemoeid was om dit berichtje online te krijgen. Woensdagavond waren we bezig om de passende foto op onze blog te krijgen toen de elektriciteit uitviel in een groot deel van Oostakker. Nadien moest mijn dochter naar haar laatste salsa les en heb ik samen met mijn man naar de match van onze Rode Duivels gekeken. 
Donderdag kwamen ze aan mijn telefoonlijn werken van Proximus (we hebben al meer dan 1,5 jaar problemen met telefoon, internet en TV, dus de hele dag niks van digitaal bereik. Ook deze morgen waren ze nog bezig, maar nog steeds krijgen ze het niet opgelost!
Maar nu hebben we gelukkig toch eventjes de mogelijkheid om dit te posten.
Afgelopen zaterdag hebben we een zomers bloemstuk gemaakt bij Floristine in Kalken.
Ik heb extra houtschilfers meegebracht om er eventueel bijpassende T-Lichtjes bij te maken. Je ziet dit bloemstuk in 2 verschillende variaties. Mijn dochter maakte het met fijne witte houtschilfers, het mijne is wat grijzer en robuster. Zo zie je maar dat eenzelfde werkwijze toch een heel ander verschil kan geven door gebruik van één verschillend materiaal.

Dit stuk maakte mijn dochter!

zondag 19 juni 2016

Rabarbertaart met sinaasappelsalade

Eindelijk is het rabarberseizoen aangebroken en ook in onze tuin staat de struik weelderig. Dus nu kunnen we weer ons favoriete receptje met rabarber maken: een eenvoudige rabarbertaart, afgewerkt met sinaasappel. Het is ondertussen een echt familierecept geworden dat al meer dan 10 jaar meegaat. We delen dit nu graag met jullie op de blog. Dus probeer het zelf eens uit en deel gerust jullie ervaringen mee op onze blog of facebookpagina.

De taart rechtstreeks uit de oven.
Zo kan je ze perfect serveren.

woensdag 15 juni 2016

Servetringen in koord

Vroeger toen ik een tiener was, was haken en breien een echt tijdverdrijf tijdens de vakanties. Ik deed dit echt heel graag. Ik haakte de klassieke bedsprei in de oma's granny squares, haakte kleedjes voor de Barbiepop en zelfs voor mijzelf. Luttele jaren later was haken en breien not done. Tot een paar jaar geleden er weer talrijke nieuwe boekjes verschenen met brei- en haakpatronen. Opeens was het weer hip. Ik heb geen tijd meer om grote stukken te haken, maar sedert ik blog heb ik wel het haken herontdekt. Vorige vrijdag was er de openingsmatch van het voetbal en tussendoor haakte ik deze servetringen met koord. Haken kan je met meer dan wol alleen, dus dacht ik laat mij eens proberen om met touw te haken. Ik moet er wel héél eerlijk bij zeggen dat dit wel heel stug haakt. Soepel is anders. Maar ik denk dat het resultaat er wel mag zijn. Misschien om een barbecue of hoog zomer tafel op te fleuren, in combinatie dan met eventueel zonnebloemen. Ik zie het al zo voor mij. Nu nog enkel wachten op beter weer ;). 


zondag 12 juni 2016

Gâteaux de riz salé au safran, coeur de ricotta et sauce aux asperges

Het aspergeseizoen loopt weldra ten einde, maar op de valreep wil ik jullie nog laten kennismaken met dit verrukkelijke gerechtje. Ik trof dit aan op de blog 'un déjeuner de soleil'. Je kan dit gerecht perfect op voorhand bereiden. Bovendien is het eenvoudig klaar te maken en toch toont het alsof er een meesterkok aan het werk is geweest. De basis is een safraan rijst, met in het midden een vulling van ricotta, rauwe ham en fijngesneden groene asperges. Ik gebruikte de Ganda Grand Cru van onze Belgische bodem. De hoeveelheid is voldoende voor 6/8 personen of je kan er een 10-tal kleine timbaaltjes mee vullen.

woensdag 8 juni 2016

Tex-mex burgers met guacamole, chilisalsa en zure room

Vanaf vrijdag zal het voetbal regeren! Waarschijnlijk zal er vaak in groep naar het voetbal gekeken worden en zal er wat minder tijd uitgetrokken worden om te tafelen. Waarom dan niet eens kiezen voor deze héél lekkere hamburger. Je kan alles op voorhand maken. Juist op het laatste moment bak of gril je dan je hamburgers (wij opteren voor grillen, minder vet is altijd beter). Deze hamburger wordt met gemengd gehakt gemaakt, waardoor hij heerlijk sappig blijft. Ook door de combinatie met de tomatensalsa, de avocadocrème en de zure room heeft hij dat tikkeltje extra. Dus weg met de mayonaise en de ketchup, dit is de gezondere versie van comfort food!


zondag 5 juni 2016

Charlotte rose à la fraise

Toen ik deze charlotte in het tijdschrift '+280 idées gourmandes' zag verschijnen dacht ik onmiddellijk whah! dit moeten we zeker eens maken. Ook mijn dochter was laaiend enthousiast. En gezien het nog volop aardbeien seizoen is kwam dit op het juiste moment. Deze charlotte is super luchtig, geweldig van smaak en zeker niet te zoet. Laat je zeker niet afschrikken door het werk, dit valt reuze goed mee. We maakten ze op zaterdagmorgen, en werkten ze af met versiering op zondagmorgen. Deze creatie zal zeker niet misstaan bij jullie volgend feestje!


donderdag 2 juni 2016

Servetringen met schelpen

Soms denk ik bij mezelf: "ja wat zal ik nu weer bloggen als D.I.Y. ideetje". Inderdaad het is niet altijd zo evident. Maar dan krijgen we onverwacht hulp van volgers van de blog. Zoals vorige week toen ik een mailtje kreeg van Christel, met de vraag of ik haar wat ideeën kon aanreiken voor een tafelversiering met schelpen. Christel wilde op de één of andere manier haar stoffen servetten gebruiken. Ik reikte haar al via mail wat ideeën aan, maar ja, een foto zegt meer, dus zocht ik in mijn verzameling schelpen, nam mijn lijmpistool erbij en ging aan de slag.

Hieronder kunnen jullie genieten van enkele zelfgemaakte servetringen in het zee/schelpen thema.
Voor de meest eenvoudige heb je zelfs geen lijmpistool nodig. Enkel wat touw en schelpen.
Succes ermee!

Lijm mosselschelpen op een gordijnringetje!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...