Oreo taart

Normaal moest dit een velvet Oreotaart worden, maar ik en kleurstof dat gaat jammer genoeg niet zo goed samen. Ik gebruikte er dus wat te weinig. Ook de vorm moest normaal iets groter, maar ondanks dat ik een héél ruim assortiment bakvormen heb was de juiste er niet bij. Dit was trouwens nog een taart voor Toineke's verjaardag. Ondertussen hebben wij ook Nathan's 2de verjaardag kunnen vieren en ook hier maakten we een aantal nieuwe taarten.

Ingrediënten:
- 3 eieren
- 200 g kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 mespunt zout
- 140 ml zonnebloemolie
- 200 ml melk
- 7 g rode kleurstofgel
- 200 g bloem
- 12 g cacaopoeder
- 5 g bakpoeder
- 150 g Oreokoekjes
- 5 g baksoda
- 5 ml azijn
 
- 50 ml ongeklopte slagroom
- 100 g witte chocolade
- 100 g crème fraîche
- 25 g poedersuiker
 
- verse munt
- aardbei
- Oreokoekjes 

- bakvorm 20 cm doorsnede

Werkwijze:
Verwarm de oven voor tot 160°C. Meng voor het beslag de eieren met de kristalsuiker, vanillesuiker en het zout in een diepe kom. Mix met een handmixer 2 tot 3 minuten. Voeg de zonnebloemolie, melk en rode kleurstof toe. Mix nog 1 minuut. Zeef de bloem, het cacaopoeder en bakpoeder boven de kom. Mix nog 2 tot 3 minuten, of tot het beslag eenvormig is. Hak de Oreokoekjes fijn. Roer de gehakte koekjes door het beslag. Meng in een kleine kom de baksoda met de azijn, en roer ook door het beslag. Vet een bakvorm in en voeg het beslag toe. Bak de cake in 35 tot 40 minuten gaar. Prik met een prikker in de cake.De cake is gaar als de satéprikker droog uit het midden van de cake komt. Laat de cake afkoelen. 
 
Breng voor de topping de slagroom in een steelpan tot tegen de kook aan. Breek de witte chocolade in stukjes, voeg toe in de pan en laat 1 minuut staan. Voeg de crème fraîche en poedersuiker toe. Roer goed tot de chocolade gesmolten is. Giet de topping over de afgekoelde cake, en zet de cake in de koelkast tot de topping stevig is. Dit duurt minimaal 2 uur.
 
Pluk de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Snijd de Oreokoekjes en aardbeien voor de garnering eventueel in kwartjes. Ik gebruikte beiden in hun geheel. Garneer de cake met de Oreokoekjes, aardbei en munt.
 
Bron: 'Het grote Kookmutsjes kook- en bakboek'Reacties