Mini cheesecakes in een potteke

Deze mini cheesecakes maakte ik klaar voor Toineke zijn feestje. Eenvoudig, lekker en ook voor de kleintjes een ideaal dessertje.  Bovendien kon ik op deze manier ook nog eens mijn kleine potjes gebruiken. In het kookboek staat, goed voor 6 cheesecakes, maar ik maakte er 12 stuks uit, alles hangt af van de grootte van je potjes.

 

                          
Ingrediënten:
- enkele zandkoekjes
- 5 g boter
- 3 l Philadelphia kaas
- 1 ei
- 30 g poedersuiker
- zeste van 1 citroen
- 1 l room
- 50 g aardbeien
- 1 l poedersuiker
 
Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180°C. Verkruimel de koekjes héél fijn. Laat de boter smelten in een kleine pan en doe er dan de koekjeskruimels bij. Doe deze mengeling vervolgens op de bodem van de potjes, en laat ze 5 minuten bakken in de oven. Haal ze uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 140°C. Klop in een kom de Philadelphia kaas, het ei, de poedersuiker, de citroenzeste en de room samen. Vul vervolgens de potjes met dit mengsel.Laat ze ongeveer 20 tot 25 minuten bakken in de oven. Spoel de aardbeien en snij ze in kleine stukjes. Laat de cakejes afkoelen, bestrooi met de resterende poedersuiker en werk af met de fijngesneden aardbeien. 

Bron: Le petit Larousse 'Cupcakes, macarons et petit gâteaux'


Reacties