Broodpudding met aardbeien

Deze maakte ik onlangs eens klaar als ontbijt. Dit is geen klassieke broodpudding zoals de anderen op onze blog. Persoonlijk vond ik dat er ietsje meer beslag mocht zijn. Ik zou zeker de eitjes en de melk verdubbelen. Suiker hoeft niet. Eventueel kan je enkele sneetjes besmeren met aardbeienjam, alvorens ze te schikken. Dit is een persoonlijke keuze. Lekker was dit alleszins.

                          
Ingrediënten:
- 2 eieren
- 60 g suiker
- 200 ml melk
- 12 sneetjes toastbrood of briochebrood
- wat aardbeienjam (facultatief)
- poedersuiker
- aardbeien
 
Werkwijze:
Vet een ovenschaal van 20/30 in. Verwarm de oven voor tot 200°C. Klop met een mixer de eieren en suiker tot een romige crème. Schenk er al kloppend de melk bij. Snij de korsten van het brood, en snij ze overlangs. Plaats het brood in de ingevette vorm, met de puntjes naar boven. Schenk het eimengsel erover en laat een vijftal minuten staan. Bak in de voorverwarmde oven in 20 minuten.  Eventueel kan je de aardbeitjes halveren, of in zijn geheel laten. Plaats ze willekeurig op het brood wanneer dit uit de oven komt. Bestrooi tenslotte met wat poedersuiker.
 


Reacties

  1. Soms zie je een recept en denk je direct: yep, dat is het. Deze broodpudding ziet er niet alleen mooi maar ook bijzonder lekker uit. Zal hier eerstdaags uitgeprobeerd worden. Bedankt Jacqueline voor de inspiratie.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten