Kerstslinger in de traditionele kerstkleuren

Ik weet niet goed wat mij dit jaar bezielt, maar alle d.i.y. ideetjes zijn dit jaar in de klassieke kerstkleuren. Noem het misschien wat nostalgie. Mijn moeder was gek op rood. Soms eens in combinatie met goud of zilver, maar altijd moest er rood in. Het is en blijft traditioneel Engels. Ik maakte dit jaar zelfs een tafelnap en servetten uit de klassieke Engelse rode ruit. Gezien alle winkels dicht zijn en ik liever niet te veel online koop, ging ik naar de stoffenwinkel in Ledeberg, en ja hoor daar hadden ze wat ik zocht. Ik bracht ook voldoende vilt mee want mijn Sofie wou een kerstboom maken uit vilt voor kleine Nathan, pas op ik denk dat hij uiteindelijk duurder zal kosten dan wanneer je hem online koopt, maar je hebt dan wel het plezier dat je hem zelf hebt gemaakt. Zijn er onder jullie nog veel lezers die voor de klassieke combinatie gaan? Lichtjes horen er in deze periode ook bij en ik maakte alvast deze slinger. Mijn kleinzoon was alvast gefascineerd door de lichtjesslinger.

Benodigdheden:

- 1 lichtjesslinger
- 2 batterijen
- lint in 3 verschillende kleuren, geknipt op 20 cm

Werkwijze:
Knip alle stukken stof of lint op 20 cm lengte af. Vervolgens begin je ze gewoon in een bepaalde volgorde te knopen rond de lichtjesslinger.

Reacties