Gehaakte kerstservetringen

Onlangs haakte ik enkele kerstboompjes bij elkaar als tafeldecoratie voor Kerst. Met het restant katoen haakte ik er alvast deze servetringen bij. Om de samenhang met de kurk te benadrukken maakte ik knopen uit kurkstoppen. Ik ging op zoek naar nog een extraatje om eventueel samen met de kurk te gebruiken, maar kon jammer genoeg niets vinden. Dus knoopte ik ze gewoon vast. Misschien steek ik er nog een takje vers dennengroen tussen, en klaar zijn ze. Zelf ben ik wel tevreden met mijn eigen ontwerpje. 


Benodigdheden:
- 3 kleuren groen katoen, ik gebruikte Catania van de Veritas
- haaknaald 3
- naald

Werkwijze:
Haak 30 lossen om te beginnen. Haak 1 losse en draai het werk en haak 30 vasten in de tweede rij. Haak in totaal 5 rijtjes. Vervolgens haak je met halve vasten de twee uiteinden aan elkaar. Stop de draadjes in je werk. Neem een wijnkurk en snij er met een scherp mesje fijne schijfjes van. Maak dan twee gaatjes in je kurkje en naai het aan je servetring. Plaats de knoop bovenaan het kurkje. Klaar is je nieuwe servetring.

Reacties