Gehaktballetjes, aardappel en rucola

Gerechten op de bakplaat zijn eenvoudig te maken, zorgen voor weinig afwas en  kunnen bijna niet mislukken. Wie van jullie is favoriet? Ik alvast wel. Voor een doordeweekse maaltijd is dit ideaal. De oven doet alle werk. Dit gerechtje is er zo eentje. Ik maakte dit een eerste maal klaar in 2016, en het staat elk jaar eens op ons menu. Ik paste het wel wat aan naar eigen goeddunken. Alle ingrediënten zijn super gemakkelijk te vinden behalve misschien de vadouvan. Vadouvan is een  kruidenmengeling met een kerrie-achtige smaak. Je kan dit kopen bij Albert Heijn.


Ingrediënten:

- 1 bloemkool verdeeld in roosjes
- 1 broccoli verdeeld in roosjes
- 2 middelgrote uien
- 600 g aardappelen, in stukjes gesneden
- 4 el olijfolie
- 2 tl vadouvan
- 300 g gehaktballetjes runds/varken
- 250 g cherrytomaten
- 1 zakje rucola
- bakpapier

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de grotere bloemkoolroosjes en broccoliroosjes in vieren, halveer de rest. Snijd de ui in partjes. Meng  de bloemkool, de broccoli, de ui, de aardappelen, olie, vadouvan, peper en eventueel zout. Schep de gehaktballetjes erdoor. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in ongeveer 25 minuten gaar. Halveer ondertussen de tomaten, Schep het mengsel eens om en voeg de tomaten toe. Laat nog ongeveer een 10 minuten in de oven. Neem uit de oven, schik in een schaal en voeg de rucola toe. 
Smakelijk!

Reacties