Zachte zoenen

Zachte zoenen, geef toe qua omschrijving kan dit tellen hé. Super vond ik dit toen ik het ontdekte in één van mijn eerste Donna Hay kookboeken. Ik maakte dit onlangs als klein dessertje, maar in plaats van enkel slagroom er tussen te smeren, maakte ik een lichte mascarpone met mini stukjes aardbei. Een eerste bakplaat vulde ik uit de losse pols, maar ik vond ze wat te groot. Toen kwam ik op het idee om een macaron matje te gebruiken, dit werkte wel beter. Super zachte koekjes, ze smelten in je mond!


Ingrediënten: 
- 4 eieren
- 220 g kristalsuiker
- 1 el vanille-extract
- 150 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
- clotted cream of crème fraîche 
- poedersuiker, gezeefd, om te bestuiven
 
Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180°C. Klop eieren, suiker en vanille-extract 5-7 minuten met de mixer, tot het mengsel licht, lobbig en verdrievoudigd in volume is. Spatel de bloem er voorzichtig door. Lepel steeds 2 theelepels beslag op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de zoenen ongeveer 7 minuten, tot ze gerezen en goudbruin zijn. Kleef twee zoenen met crème fraîche aan elkaar en bestuif met poedersuiker.
Ongeveer 25 stuks.

Bron: 'Seizoenskookboek' Donna Hay


Reacties