Amaretti cake

Jammer, maar helaas dit jaar gaat ons familie weekend niet door. Na twee jaar in de Ardennen doorgebracht te hebben trokken we vorig jaar naar Cadzand. Supertof was dit. De kinderen vroegen zelf om er een gewoonte van te maken. We laten elkaar de nodige vrijheid om zelf activiteiten te doen, maar tafelen doen we dan altijd samen. De kinderen spelen dan 's avonds gezelschapspelen, terwijl wij rustig wat televisie kijken. Vorig jaar sleepte ik het grootste deel van onze maaltijden mee gezien op restaurant gaan er niet inzat met drie baby'tjes. Om jullie een idee te geven: voor de avondmaaltijd op vrijdag maakte ik flink wat ovenschalen verse lasagne. Op zaterdagavond had ik dan een gigantische creusetpan stoofvlees gemaakt met ovenfrietjes. Mijn oudste zoon had voor zaterdagmiddag een grote pan zelfgemaakte pompensoep voorzien met gebakken pompoenpitjes erin. Voor de zondag had ik raclette voorzien, maar het werd gebakken kip. Beetje flexibel moeten we zijn. Ik bakte ook nog twee cakes om toch een tussendoortje te hebben en haalde de nodige broden bij mijn favoriete bakker. Zonder dan nog maar te zwijgen van fruit, groenten, beleg en de nodige aangepaste drank. Kortom, wat een verhuis. Deze amaretti cake was één van de cakes. Om hem eens met jullie te kunnen delen maakte ik hem opnieuw. 


Ingrediënten: 
- 175 g lichtbruine basterdsuiker
- 200 g boter, op kamertemperatuur 
- 1 tl vanille-extract
- 1/4 tl zout
- 4 eieren, op kamertemperatuur
- 200  g bloem
- 2 tl bakpoeder
- 175 g bitterkoekjes, in stukjes
- 2 el amandellikeur

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een cakevorm van 25 centimeter in met boter en bekleed de bodem en twee zijkanten met bakpapier. Doe de lichtbruine basterdsuiker, boter, het vanille-extract en zout in een kom en klop dit romig. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe, waarbij je het volgende ei pass toevoegt als het vorige volledig is opgenomen. Spatel de bloem en het bakpoeder door het beslag. Besprenkel de amarettikoekjes met de amandellikeur en roer deze vervolgens door het cakebeslag. Schep het beslag in de cakevorm, strijk de bovenkant glad en bak in 55-70 minuten gaar. Laat de cake kort afkoelen en haal hem vervolgens met behulp van het bakpapier uit de vorm. Laat hem verder afkoelen op een rooster. 

Bron: Masterclass 'Cakes' Rutger Van Den Broek

Reacties