Pompoenbrood

Vorige week was er geen brood meer. Mijn man zei toen rond zeven uur dat hij 's anderendaags de ganse dag naar kantoor moest. Ja, wat dan? Dan brengen de broodmixen van Aveve vlug uitkomst. Er stond nog een mix voor pompoenbrood in de kelder, enkel wat water erbij, kneden, laten rijzen, doorkneden, laten rijzen, afbakken en klaar. Maar ja, ik had foto's van pompoenbrood zien verschijnen op Pinterest en wou dit natuurlijk ook uitproberen. De tweede rijs gebeurde in mijn rond mandje. Ondertussen maakte ik mijn bakplaat klaar. Bakpapier erop en dan vier touwtjes spannen, ik maakte ze tijdelijk vast met kleefband. Na de twee rijs komt het brood op de bakplaat. Dan maak je één touwtje los en knoop het vast rond je brood, en dit doe je tot ze alle vier eromheen zitten. Verwijder wel de kleefband alvorens het in de oven te zetten. Zelf was ik super tevreden met het resultaat. Zo zie je maar dat je ook met iets héél eenvoudig toch iets aparts op tafel kan zetten. Ah ja, als stokje gebruikte ik een kaneelstok. Succes ermee! Ingrediënten: 

 - 1 zakje pompoenbroodmix van Aveve

 
Werkwijze:
Volg de bereidingswijze op de verpakking.
Extra, 4 stukjes keukentouw
 

Reacties