Tiramisu met rabarber en peperkoek

Onze rabarberplant ten huize de Tafelfee stel niet veel meer voor voor. Ze wil gelijk niet goed groeien. Misschien teveel schaduw van de achterliggende bomen uit ons kippenhok. Ik weet het zo niet, voordien deed ze het goed. Ja, dan rest er niet veel anders dan er af en toe mee te brengen uit de winkel. Sommigen zeggen dat je na juni geen rabarber meer zou mogen oogsten, maar dit is een fabeltje, dit is enkel en alleen om je struik niet uit te putten zodat je volgend jaar opnieuw een mooie oogst zou krijgen.

 
Ingrediƫnten:
- 2 plakken peperkoek, verkruimeld
- 250 g mascarpone
- 3 eierdooiers
- 100 g fijne suiker
- 1 el amaretto
- 100 ml vloeibare room
- 4 el marsala
- 250 g rabarber
- 50 g vanillesuiker
Ter garnering, enkele dunne reepjes geroosterde peperkoek

Werkwijze:
Was de rabarber en snijd hem in stukken. Doe de rabarber met de vanillesuiker in een kookpan en zet hem 10 minuten op een zacht vuur. Pureer het mengsel tot een fijne compote en zet die op een koele plaats.
Week de peperkoekkruimels in de marsala.
Meng in een beslagkom  de mascarpone, eierdooiers, suiker en de amaretto. Klop de room stijf en schep hem door het mengsel. Zet het mengsel op een koele plaats.
Verdeel de in marsala gedrenkte peperkoekkruim over de glazen.
Schep hierop een laagje mascarponeroom. Verdeel de rabarbercompote over de glazen en voeg een tweede laag mascarponeroom toe.
Garneer de desserts met de geroosterde reepjes peperkoek en zet ze minimum 2 uur voor het serveren in de koelkast. Reacties