Kleurrijke vaasjes

Roept deze foto bij jullie ook een zomers gevoel op? Bij mij wel hoor. Ik wou een eenvoudige tafeldecoratie voor hoogzomer zonder veel poespas. Ik denk dat mij dit met deze vaasjes aardig is gelukt. Ze vielen alvast héél erg in de smaak bij de buren. De buren hoor ik jullie denken. Ja, de gerbera's bracht ik mee uit Bloemehal, je kent dit waarschijnlijk wel, systeem 1 pak voor 8 euro, drie pakken voor 20 euro. Gerbera's zijn sterke bloemen en staan heel lang. Bovendien vind ik deze ook gewoon mooi. Dus drie pakken. Twee pakken om de vaasjes te vullen en één extra voor mij. Bijgevolg na de foto trakteerde ik mijn buren elk met een setje vaasjes. Goede buren zijn belangrijk in het leven en wij hebben het wel getroffen op dat vlak. Ondertussen heeft mijn buurvrouw al gevraagd of ze in het rusthuis mogen gebruikt worden. Leuk hé!


Benodigdheden:
- bokaaltjes in drie verschillende hoogtes, ik gebruikte de Elvea flessen in twee maten en de kleinste was een yoghurtglaasje
- plastiek in twee of meerdere kleuren
- gerbera's

Werkwijze:
Week de etiketten van de glazen flessen en laat ze goed drogen. Kijk na welke hoogte je wil in de fles en meet ook de omtrek. Knip nadien het plastiek uit op deze maat. Rol het héél goed op en schuif door de opening naar binnen. Meestal ontrolt het zich vanzelf, maar je kan door middel van een pincet het een beetje op zijn plaats schuiven. Vul met water en steek de bloemetjes erin. Klaar!

Reacties