Tajine met drumsticks en groenten

Jullie konden al  lezen dat we sinds corona nog niet echt uit eten zijn gegaan. In het begin was er de lockdown, nadien kon het wel, maar toch we voelden ons nog niet echt geroepen. Momenteel is er opnieuw een serieuze verhoging van de covid besmettingen, dus neen, jammer voor de horeca, maar we blijven liever in ons kot. Ik probeer wel zoveel mogelijk afwisseling in mijn gerechten te brengen, zo krijgen we toch af en toe een vakantiegevoel. Deze avond aten we een super lekkere kruidige lamsschotel, maar ook met deze tajine waan je je op slag in Marokko.  Heerlijk met een glaasje aangepaste wijn erbij. Laat het smaken!


Ingrediënten:
Kipmarinade
- 500 g drumsticks
- 3 knoflookteentjes, geperst
- 1 tl zout
- 2 el peterselie, fijngesneden
- 100 ml water
- 1 el olijfolie
- 1 el zonnebloemolie
Kruiden
- 1 tl gemberpoeder
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1 tl kurkuma
 -1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl zwarte peper
Groenten
- 2 grote tomaten, in kleine blokjes
- 2 uien, fijngesneden
- 1 el peterselie, fijngesneden
- 200 ml kokend water
- 3 aardappelen, in partjes
- 3 winterwortelen in 8 stukken
- 1 tl zout
- 1/2 tl zwarte peper
- handvol doperwten
- handvol groene olijven

- 1 extra el peterselie, fijngesneden

Werkwijze:
Plaats de drumsticks in een ruime kom en voeg de kruiden, knoflook, zout, peterselie en het water toe. Meng goed door de kip. Verhit de olijf- en zonnebloemolie in de tajine. Leg de gemarineerde drumsticks in de tajine. Bak 5-8 minuten aan beide kanten mooi lichtbruin. Haal ze vervolgens uit de pan. Voeg de tomatenblokjes, uien en peterselie toe en roer goed door. Giet het water via de zijkant van de tajine erbij en plaats het deksel bovenop. Laat 10-15 minuten garen. Open de tajine, schep de drumsticks erdoor en draai ze om. Leg de aardappelpartjes en de wortelen op de kip en breng op smaak met zwarte peper en zout. Sluit de tajine weer. Laat volledig garen in 15-20 minuten. Open de tajine en check of de groenten en de kip gaar zijn. Voeg dan de doperwten, olijven en extra peterselie toe. Schep de saus met een lepel op via de zijkant van de tajine en verdeel over de kip en groenten. Sluit de tajine nogmaals voor 5-8 minuten, zodat de doperwten kunnen garen. Strooi er voor het opdienen de extra peterselie aan toe. Eet smakelijk!
Serveer met warm brood, rijst of met bulgur.

Bron: Uit de keuken van Fatima