Kruisbessentaart

Straks zijn er opnieuw verse kruisbessen te verkrijgen. In mijn diepvries zat nog een pakje diepgevroren bessen, hoog tijd om dit te verwerken dus. Ik maakte er een soort plaattaart van. Super lekker, nog ietsje zurig door de bessen zelf. Op de foto kan je zien dat er al een stukje opgegeten was. Mijn echtgenoot wou ze echter al graag proeven voordat ik een foto had genomen. Voor één keer heb ik dat dan maar toegestaan.Ingrediënten:
- rol bladerdeeg, ik gebruikte Tante Fanny bladerdeeg, rechthoekig van vorm
- enkele boudoirs
- +/-  500 g kruisbessen
- 3 eieren
- 250 ml room
- 150 g suiker
- 3 el bloem
- 1 el vloeibare boter
- poedersuiker

Werkwijze:
Bekleed een vorm met het bladerdeeg en prik de bodem in met een vork. Verkruimel de koekjes of doe zoals ik en plaats de boudoirkes gewoon op het deeg. Plaats hierop de kruisbessen. Leg de taart goed vol. Doe de eieren, room, suiker, bloem en boter in een kom en klop dit goed dooreen. Giet dit beslag over de kruisbessen. Bakken in de oven op 170°C. tot de taart bruin begint te kleuren.
Laat ze afkoelen en bestrooi ze met wat poedersuiker.
Smakelijk!

Reacties