Eenvoudige broodjes

Voor deze broodjes heb je geen keukenrobot of mixer nodig. Het deeg meng je gewoon met een houten lepel, héél eenvoudig dus. Deze broodjes lijken wat op een ciabatta vind ik, qua smaak en structuur. Heel weinig ingrediënten, heel weinig werk, maar wat een resultaat. Brood bakken blijft magie.Ingrediënten:
- 25 g verse gist
- 1 tl zout
- 300 ml koud water
- 375 g wit tarwemeel

Werkwijze:

Klop de verkruimelde gist in een grote kom door het water. Doe het meel en het zout erbij. Roer alles door elkaar met een houten lepel of stevige deegspatel, totdat alles net goed gemengd is. Doe huishoudfolie over de kom. Laat het deeg 2 uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 275°C. Ik bak op hetelucht en mijn oven gaat dan maar tot 250°C. Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Bestuif je werkblad met flink wat bloem en leg het deeg erop. Gebruik een deegmes en wentel het deeg helemaal door de bloem; zorg dat het mooi luchtig blijft.
Maak van het deeg een lang stuk van +- ongeveer een 50 cm. Snij het vervolgens in 10 schuine stukken. Vorm er broodjes van en leg ze op een plaat.
Schuif de plaat direct in de oven en sproei met een plantenspuit water in de oven. Of giet water in de onderste ovenschaal. Bak de broodjes +- 9-11 minuten tot ze mooi bruin zijn. Gezien mijn oven iets lager stond moesten mijn broodjes 16 minuten bakken. Haal ze uit de oven en laat ze op de plaat zonder doek afkoelen.

Bron: 'Supersimpel'

Reacties