Zalmcupcakes met wasabislagroom

Niet zo héél lang geleden maakte ik deze mini cupcakes ter gelegenheid van een receptie. Een hartig gebakje vind ik altijd een leuk iets om te serveren. Dikwijls gaat men er vanuit dat cupcakes of madeleintjes altijd zoet zijn, maar niet is minder waar. Zie maar naar onze hartige madeleintjes en hartige cannelétjes. Ditmaal dus een mini cupcake met zalm en wasabiroom. Een verrassende combinatie. Ter afwerking strooide ik er nog wat sesamzaadjes met wasabi overheen.


Ingrediënten:
- 150 g gekookte zalm uit blik
- 110 g bloem, patentbloem
- 1 volle tl bakpoeder
- 1/4 tl zout
- 2 eieren
- 50 ml sesamolie
- 100 ml melk

- 100 ml ijskoude slagroom
- 1 afgestreken el wasabipasta
- sesamzaadjes om te garneren

Werkwijze: 
Verwarm de oven voor op 180°C. 
Spoel de zalm af en laat uitlekken.
Meng bloem, bakpoeder en zout in een kom.
Klop in een andere kom de eieren los. Voeg de sesamolie en de melk toe.
Doe de vloeibare mix bij de droge en roer goed zodat er geen klontjes ontstaan.
Voeg de in stukjes gesneden zalm toe.
Vul mini-cupcakevormpjes tot driekwart met het beslag en bak ze ongeveer 15 minuten in de oven. Haal de cupcakes uit de oven en laat ze afkoelen.
Klop intussen de slagroom stijf. Voeg de wasabipasta toe op het moment dat de room in volume verdubbeld is. Doe de geslagen room over in een spuitzak met gekartelde spuitmond. Breng op elke cupcake een toefje slagroom aan. Versier de bovenkant met wat sesamzaadjes.
Serveer direct.

Bron: 'Wereldhapjes om te delen'Sophie Dupuis-Gaulier bij Van Halewyck






Reacties