Marshmallowmousse met macarons en roosjes

Vandaag geen decoratie of d.i.y. ideetje, maar een extra dessertje voor Valentijn. Ditmaal een mousse van marshmallows in  twee  tinten. Afgewerkt met een  macaron en een roosje,  hoe romantisch is dit.
Dit tweede gerechtje komt ook uit het Plus magazine. Steeds had ik het gevoel dat ik de foto's  ergens van kende, maar ik kon ze niet echt thuisbrengen, tot ik gisteren op instagram de foto van deze glaasjes en van de taart zag verschijnen op de blog die ik volg van 'Sugar et al'. Ze dateren reeds van enkele jaren geleden. Probleem dus opgelost, en ik blij dat ik toch nog een goed geheugen heb.

Ingrediënten:
- 100 g witte marshmallows
- 10 cl melk
- 10 cl vloeibare room
- 1 klein potje Griekse yoghurt
- gemalen kardemon
- 1/2 kl rozenaroma
- enkele druppels roze kleurstof
- 4 macarons
- 4 roosjes

Werkwijze:
Doe de marshmallows samen met de melk en de room in een kookpot en laat ze al roerend smelten op een zacht vuur. Haal de pot van het vuur zodra de marshmallows gesmolten zijn tot een glad mengsel en laat 5 minuten afkoelen.
Voeg de yoghurt toen meng en verdeel over twee kommetjes. Voeg aan het ene kommetje de kardemon toe en meng. Voeg aan het tweede kommetje het rozenaroma en enkele druppels kleurstof toe, en meng eveneens.
Verdeel de inhoud van het eerste kommetje over 4 glaasjes en zet 10 minuten koel. Verdeel vervolgens de inhoud van het tweede kommetje over de glaasjes. Zet nog eens 1 uur koel.
Versier elk glaasje met een macaron en een roosje. Dien meteen op.

Bron: Plus magazine februari 2020

Reacties

Een reactie posten