Rode paprikasoep

Misschien hadden jullie vandaag ter ere van Lichtmis wel een receptje met pannenkoeken verwacht zoals de voorbije jaren het geval was, maar dit jaar bakte de tafelfee echter geen pannenkoeken. Dit jaar kocht ik  er voor een  goed doel voor de  kleuterklas van kleinzoon Woutje. De  school zamelde  door pannenkoeken verkoop geld in om de speelplaats te vernieuwen voor de kleutertjes en de  hele familie bestelde pannenkoeken bij Woutje. Hoewel, zelf gemaakt zijn ze altijd het lekkerst, maar ja!

Jullie krijgen echter een heerlijke, iets pikante paprikasoep geserveerd. Dit soepje was één van de hapjes voor het Davidsfonds, en het viel erg in de smaak. De kokosmelk, gember en limoenblaadjes geven er iets andere toets aan. Ik zou zeggen, probeer het uit!

Ingrediënten:
- 5 rode paprika's (700 g)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 lente-uitjes
- 2 rode chilipepers
- 30 g verse gember
- 4 kaffirlimoenblaadjes
- 2 el koolzaadolie
- 3 tl paprikapoeder
- 600 ml groentenbouillon
- 200 ml kokosmelk
- zout
- zwarte peper

Werkwijze:
Spoel de paprika's af, schil ze met een dunschiller, snijd ze in vier parten, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd de parten in stukken. Pel de ui en de knoflookteentjes en hak ze grof. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringen. Snijd de chilipepers overlangs doormidden, verwijder de zaadjes, spoel de pepers af en hak ze fijn. Maak de gemberwortel schoon, spoel hem af en snijd hem in schijfjes. 
Bak de ui en de witte delen van de lente-uien in koolzaadolie tot ze glazig zijn. Laat de chilipepers, de knoflook en de paprikastukjes 3 minuten meebakken, bestrooi met 2 tl paprikapoeder en meng alles goed. Voeg de bouillon, de gember en de limoenblaadjes toe. Zet het deksel op de pan en laat alles 15 minuten sudderen op een matig vuur tot de paprikastukjes gaar zijn.
Haal de limoenblaadjes en de gember eruit en pureer de soep glad. Roer er drie vierde van de kokosmelk door en laat dat meekoken. Breng de soep op smaak en verdeel ze over vier kommen. Garneer me de resterende kokosmelk en strooi er de rest van het paprikapoeder en het groen van de lente-ui over.  

Bron: Creatief koken met groenten

Reacties