Witte chocoladetaart met rozenwater

Vrijdag 14 februari vieren de geliefden Valentijn. Ik denk dat er al héél wat restaurantbezoekjes geboekt zijn, maar mochten jullie liever thuis jullie geliefde verwennen, dan kan dit met deze chocoladetaart. Noodgedwongen moest ik ter versiering gedroogde rozenblaadjes gebruiken, maar in het recept zijn eetbare bloemetjes voorzien. Als toemaatje krijgen jullie woensdag nog een dessertje met Valentijn allures.

Ingrediënten:
- 200 g bloem
- 60 g poedersuiker
- 100 g koude boter
- 1 eigeel
- 15 cl vloeibare room
- 250 g witte chocolade
- 1 kl rozenaroma
- roze voedingskleurstof
- eetbare bloemen

Werkwijze:
Doe de bloem, de poedersuiker en de stukjes koude boter in de keukenrobot. Mix tot een zanderig deeg. Voeg het eigeel toe en mix tot het deeg samenklit in een bol.
Rol het deeg uit tussen twee vellen bakpapier. Zet één uur koel. Warm de oven voor op 180°C. Bekleed de taartvorm met het deeg, snij wat over de rand hangt weg en markeer de rand met een vork. Bedek met bakpapier en bakparels. Zet 10 minuten in de oven. Verwijder het papier en de parels en laat 15 minuten verer bakken. laat vervolgens afkoelen.
Verwarm de room in een pan, tot het kookpunt. Haal van het vuur, meng er de stukken chocolade en het rozenaroma onder tot je een gladde bereiding bekomt. Voeg wat druppels kleurstof toe en meng voorzichtig.
Giet de ganache over de taartbodem. Zet drie uur in de koelkast. Haal net voor het opdienen de bloemen van de steeltjes en verdeel ze over de taart. 

Bron: Plus magazine, februari 2020

Reacties