Sneeuwkoekjes

Laten jullie zich verleiden om gedurende de december maand af en toe een kerstfilmpje mee te pakken?  Ik moet bekennen dat ik dit doe. Je weet al wel op voorhand hoe de film zal aflopen, maar geef toe alleen al de sfeer die heerst in kerstfilms maakt een mens gelukkig. Creatief als ze zijn maken ze wel wat eigen kerstversiering (hetgeen logisch is), worden er koekjes gebakken en héél soms zelfs een peperkoekenhuisje, waar dan soms wel een wedstrijd aan verbonden is.
Mochten jullie nu ook koekjes willen bakken, dan kan ik dit zeker en vast aanbevelen. Zacht van textuur en met een rijke chocoladesmaak. Het sneeuweffect verkrijg je door ze voor het bakken goed in de poedersuiker te dopen. Niet te moeilijk om te maken, super lekker en bovendien toch fraai ook!


Ingrediënten:
- 90 g boter
- 60 g pure chocolade
- 140 g patisseriebloem
- 1 tl bakpoeder
- 20 g cacaopoeder
- 120 g donkerbruine suiker
- 45 g zeer fijne witte kristalsuiker
- 2 eieren
- 1 1 goed gevuld kommetje bloemsuiker

Werkwijze:
Smelt de boter samen met de chocolade in de magnetron. Zet opzij. Doe bloem, bakpoeder, donkerbruine en witte suiker in een kom. Voeg de eieren en het chocolademengsel toe. Klop kort met een garde tot alles goed gemengd is. 
Plaats het deeg circa 3 uur in de koelkast.
Het deeg is nu mooi opgesteven en ideaal om balletjes van te rollen. Gebruik hiervoor een koffielepel (30 g per koekje), rol een balletje en druk bovenaan een beetje plat. Doop het koekje in poedersuiker (wees zeker niet zuinig; voor een mooi effect moet er een goede laag poedersuiker om het beslag zitten).
Plaats de koekjes op een bakplaat met bakpapier en zet ze zo snel mogelijk in een op 180°C. voorverwarmde oven; bak ze 12 minuten.

Bron: 'Dubbel zo lekker' door Denise Kuppens en Julie Van Den Driesschen

Reacties