Tafeldecoratie eindejaar

Deze avond zijn wij pas terug thuisgekomen van een tweedaagse naar de Veluwe. Reeds voor het zesde jaar op rij vertrekken wij altijd op 28 december met een bevriend koppel voor een lekker uitje. Meestal weet ik zelfs niet waar we heen gaan, het bevriend koppel regelt het verblijf en mijn man is chauffeur van dienst. Het is een culinaire trip waar we eerst wel een bezoekje of een wandeling aanrijgen. Lekker eten en slapen deden we in de Echoput, en vandaag bezochten we het museum Kröller-Müller. Een aanrader. 
Wij hopen dat jullie ook hebben genoten van de kerstdagen. Vandaag geen recept maar een sfeerbeeld van hoe wij de  kerst hebben doorgebracht. Dit jaar wou ik  graag een tafel met petrol en blauwtinten, en ja  ik gebruikte  toch mijn  stammetjes om de tafel te decoreren. Verder deel ik ook nog graag mijn menu met jullie.

- enkele koude en warme hapjes
- zalm bonbon
- kalkoenfilet met diverse groenten,
   rode kool à la Nigella
   spruitjes in de oven met balsamico en pecorini
   witloof
    aardappelpuree met knoflook en parmezaan à la Nigella
- yoghurt ijs met granaatappel
- witte chocolade en pistache bavarois

Oudejaarsavond zijn wij maar met ons tweetjes en op Nieuwjaarsdag willen de kinderen graag een verzorgde brunch. Morgen weet ik dus wat mij te doen staat, snuisteren in kookboeken.


Reacties