Paascreatie

Vorig jaar had ik een Bongo bon gekregen van mijn collega's en werkgevers voor mijn 60ste verjaardag en we hebben deze verzilverd met twee dagen Berlijn. We zijn gisterenavond laat thuisgekomen met nieuwe inspiratie op zak. Wat zo een trip niet doet! Het was méér dan de moeite om Berlijn te bezoeken. Best ook confronterend wanneer je denkt dat het toch nog maar van 1989 is dat de muur voorgoed weg is. Je kan het bijna niet geloven. We hebben op onze twee dagen héél veel gezien, veel kilometers te voet afgelegd, maar bovenal genoten van de stad. Shoppen heb ik gedaan bij Kadewe zoals de reisgids het vermelde. Drie nieuwe kookboeken en typisch bakgerei, ik kon het niet laten. 

Vandaag laat ik jullie meegenieten van een bloemstukje dat ik de week voordien maakte tijdens een les bloemschikken. Het was al immens lang geleden dat ik dit nog eens deed, volgende week ga ik met een vriendin nog eens, maar dan om mooie papieren bloemen te leren maken. Ik ben benieuwd!Benodigdheden:
- plastiek bloempot
- vers mos
- touw
- krulwilgentakken
- 3 rozen
- 3 gerbera's
- anemoontjes
- groene mini chrysantjes
- kwarteleitjes en pluimpjes

Werkwijze:
Bekleed eerst de pot met vers mos. Draai er touw rond tot alles stevig vast zit. Vul dan de pot voor een groot gedeelte op met kleine stukjes oasis of iets anders. Snij dan uit oasis een vierkant stuk uit dat past in de pot. Snij de kanten bij zodat het er mooi inpast. Laat de oasis vervolgens water opzuigen. Let op, nooit duwen en onderdompelen! Steek de bloemen in de oasis naar eigen willekeur. Vul de gaatjes op met vers mos. Kijk goed dat alles gevuld is, want met indrogen krijg je anders gaten en dat is niet mooi. Tot slot wikkel je er nog wilgentakken rond, steek deze vast tussen pot en oasis. Lijm er tot slot nog enkele eitjes op en steek er nog pluimpjes tussen.

Reacties