Afrikaanse luipaardvaasjes

Heb ik jullie al verteld dat ik een vriendin heb die al haar glazen yoghurt potjes bewaart voor mij? Ik dacht het wel hé. Onlangs liet ze mij weten dat ze er een massa staan had op haar zoldertje. Dus werd het tijd om nieuwe vaasjes te maken. Het ideale thema was voorhanden. Africa! Passend bij mijn onderborden. Ik maakte alvast twee soorten glaasjes.  Je kan ze gebruiken om een plantje in te zetten, een vers bloemetje of een kaarsje. Ik ga nog eens opzoek gaan naar stof met een giraf of zebra motief. Dan heb ik een assortiment 'African Style'. Volgende week krijgen jullie de tweede soort vaasjes met luipaardmotief te zien. Laat mij gerust weten welke jullie het mooist vinden.


Benodigdheden:
- glazen potjes, hier van yoghurt
- stukjes stof
- lijm voor textiel
- koordjes in daim

Werkwijze:
Reinig de glaasjes heel goed. Probeer zeker de lijmresten eraf te halen. Dit gaat best met een schraper. Laat ze drogen. Knip de stof op maat af met 1 cm overlap. Lijm de stof en plaats op het glas. Druk goed aan. Draai vervolgens het daim lintje er rond. Leg er een tweetal knoopjes in. Klaar!

Reacties