Kipburger

Dit gerechtje valt onder de noemer fastfood of comfortfood. Persoonlijk ben ik van mening dat dit zeker eens moet kunnen. Misschien maakten jullie al eens onze tex-mex burger. Vandaag krijgen jullie er eentje voorgeschoteld met kippengehakt en een zelfgemaakte dressing. Mijn echtgenoot huivert al bij het idee van fastfood, maar deze hamburger heeft hij met héél veel smaak opgegeten. Ik zal jullie zelfs meer vertellen, hij at er zelfs twee, en dat is een grote uitzondering!



 Ingrediënten:
- 500 g gekruid kippengehakt
- 1 ei
- 1 el paneermeel
- 1 rode ui, in dunne ringen
- 2 augurken, in plakjes
- 2 trostomaten, in plakjes
- 1 ijsbergsla
- 4  hamburgerbroodjes
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Dressing
- 1 eierdooier
- 1 kl mosterd
- sap van 1/2 citroen
- 2 dl zonnebloemolie
- 1 teentje knoflook, geplet
- 1 el bladpeterselie, gehakt
- 1 el bieslook, gehakt

Werkwijze:
Maak eerst de dressing. Roer hiervoor de eierdooier los met de mosterd, en een snuifje peper en zout. Schenk er in een straaltje de zonnebloemolie bij en blijf roeren tot de mayonaise bindt. Breng op smaak met het citroensap. Voeg er de knoflook en de tuinkruiden aan toe.
Maak het kippengehakt aan met het ei en het paneermeel. Kneed goed door. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel in porties en maak er vier platte hamburgers van. Bak ze 5 tot 8 minuten aan elke kant in de olijfolie.
Halveer de broodjes. Verwarm ze een paar minuten in de oven, of steek ze eventjes in de broodrooster. Scheur de sla in repen.
Leg de groenten en de warme burgers in laagjes op de onderste helft van het broodje. Schep er wat dressing bij. Dek af met de bovenste helft van de broodjes. Serveer meteen.

Bron: Mini-proeven Libelle, Kip & Co




Reacties