Gewokte eendenfilet met ananas en rijst

Dit jaar zijn wij iets vroeger gestart met het slachten van onze eendjes. Het slachten zelf gebeurt in een professionele pluimveeslagerij. Wij moeten onze dieren op zondagavond binnenvoeren tussen 19 uur en 21 uur. Mijn man kan ze dan op dinsdagavond afhalen vanaf 17 uur. Het vraagt dus wel wat van onze tijd, want het is niet bij de deur, maar het resultaat is het dubbel en dik waard. Super verzorgd! Een nieuw recept diende zich aan. Ik dacht deze keer om de eend te wokken, mijn man hoorde het al in Keulen donderen, maar of dit geslaagd was! Zeker en vast. Dit is echt een super, super lekker gerechtje. Toen ik het recept las had ik mijn bedenkingen bij het feit dat er sperzieboontjes ingaan, maar dat men deze niet op voorhand moest koken. Ik had dit nog nooit zo klaargemaakt. Maar ze waren zeker voldoende gaar. Bovendien is de combinatie van fruit met groenten ook héél geslaagd. Kortom ik zwaai de loftrompet, maar met alle redenen. Mijn dochter en schoonzoon kunnen getuigen, zij schoven aan aan tafel en mijn hele wokpan was leeg!



Ingrediënten:
- 2 eendenborstfilets
- 300 g groene boontjes, in stukjes gesneden
- 1 groene paprika, in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1/2 verse ananas, in blokjes 
- 2 kopjes basmatirijst
- 2 el honing
- 2 lente-uitjes, in ringen
- 2 el gehakte peterselie
- 2 teentjes look, geperst
- snuif cayennepeper
- zout
- zonnebloemolie

Werkwijze:
Snij de eendenborstfilets in reepjes en kruid met cayennepeper en zout. Kook de rijst gaar.
Verhit een scheut olie in een wok en roerbak de paprika's met de look een drietal minuten. Voeg de groene boontjes toe en laat enkele minuten meebakken. Schep uit de pan. Doe het vlees in de pan en roerbak een vijftal minuten. Doe er de groenten opnieuw bij. Voeg de honing, de peterselie en de ananas toe en roerbak nog een paar minuten verder.
Verdeel de rijst over de kommetjes, schep er de geroerbakte eend op en werk af met de lente-ui. 

Bron: Magazine Lidl



Reacties