Mini tarte tatin van gerookte eendenborst


Dit hapje maakten wij klaar zoals de foto laat zien voor het huwelijk van mijn dochter. Zij gaf mij toen de raad om dit maar op onze blog te plaatsen in november. Deze mini tarte tatin van magret de canard  is super lekker en bijgevolg ook ideaal om jullie feesten mee te starten.  In het originele recept maakten ze hier 4 voorgerechtjes uit. Wij opteerden om er mini's van te maken.

Misschien denken jullie, er verschijnen nogal veel hapjes de laatste tijd, maar dit heeft zo zijn redenen. Ik ben namelijk al een maand 'out of action' om het zo te zeggen. Dagen hoge koorts, enkele dagen ziekenhuisopname, hardnekkig virus hebben mij de das om gedaan. Dus het verdict was rusten, rusten en rusten. Bijgevolg weinig energie om iets nieuws te kokkerellen. Gelukkig stonden er nog wat postjes klaar en met de feestdagen in het vooruitzicht hebben jullie op deze manier wat extra inspiratie gekregen. Ik hoop dat jullie dit niet erg vinden. Hopelijk heb ik tegen december opnieuw de nodige energie want ik heb toch nog héél wat ideeën.

 Ingrediënten:
- 3 appels
- 30 g boter
- 1 rol bladerdeeg
- 1 pakje magret fumé
- peper van de molen
- eventueel enkele kruiden om te garneren

Werkwijze;
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snij in kleine stukjes. Stoof ze enkele minuten aan in de boter. Zet opzij.
Boter een vorm lichtjes in en plaats enkele reepjes magret onderin. Doe hierop wat gestoofde appel. 
Snij uit het bladerdeeg rondjes iets groter dan het vormpje. Prik in het deeg. Plaats het deeg bovenop de vulling en steek de kantjes goed in de vorm. (Tot deze stap kan je zelfs voordien alles klaarzetten.)
Plaats in de voorverwarmde oven. Voor de mini's was dit ongeveer een 13 tal minuten, afhankelijk van de oven. 
Haal uit de oven, laat iets rusten en ontvorm en dien onmiddellijk op. 

Bron: www.cuisine-addict.com

Reacties