Courgettemousse met tuile van parmezaan
Courgettes, dit is zo een populaire groente. Denk maar aan de spaghetti van courgetti die men momenteel overal tegenkomt. Ik had ook al op recepties een glaasje courgettemousse gekregen maar ik vond dit niet echt wauw, tot ik deze maakte. Dit is een verfijnde mousse, misschien mag hij voor sommige personen zelfs iets vaster zijn, maar de smaak zit perfect. Het tuiletje van parmezaan maakt het geheel af.
Ingrediënten:
- 1 courgette
- 10 cl room
- 100 g verse kaas (ik gebruikte Chavroux)
- 75 g parmesaan in blok
- tijm
- basilicum
- espelette
- peper
- zout
Werkwijze:
Spoel de courgette en snij in stukjes. Stoom ongeveer 8 minuten. Pureer de courgette. Voeg de kaas en de fijngesneden basilicum toe. Kruid af met peper, zout en espelette. Proef en voeg zo nodig nog wat kruiding toe. Klop de room stijf op en meng onder het courgette mengsel. Plaats voor minimum 4 uren in de koelkast.
Rasp de parmezaan fijn. Kruid met de fijngesneden tijm en meng onder elkaar. Plaats een bakpapier op een bakplaat. Lepel er op voldoende afstand het mengsel op. Laat ongeveer 6/8 minuten bakken op 180°C.
Spuit de crème in potjes en plaats er een tuile bovenop.
Bron: 'Péché de gourmandise'
Ingrediënten:
- 1 courgette
- 10 cl room
- 100 g verse kaas (ik gebruikte Chavroux)
- 75 g parmesaan in blok
- tijm
- basilicum
- espelette
- peper
- zout
Werkwijze:
Spoel de courgette en snij in stukjes. Stoom ongeveer 8 minuten. Pureer de courgette. Voeg de kaas en de fijngesneden basilicum toe. Kruid af met peper, zout en espelette. Proef en voeg zo nodig nog wat kruiding toe. Klop de room stijf op en meng onder het courgette mengsel. Plaats voor minimum 4 uren in de koelkast.
Rasp de parmezaan fijn. Kruid met de fijngesneden tijm en meng onder elkaar. Plaats een bakpapier op een bakplaat. Lepel er op voldoende afstand het mengsel op. Laat ongeveer 6/8 minuten bakken op 180°C.
Spuit de crème in potjes en plaats er een tuile bovenop.
Bron: 'Péché de gourmandise'
Reacties
Een reactie posten