Kerstboompjes met kaneel

Dit idee had ik eens zien verschijnen op Pinterest. Ik maakte deze ook in rood en groen, maar elke kleurencombinatie is mogelijk. Er lagen nog enkele grote kaneelstokken tussen mijn bloemschik-gerief te wachten om iets mee te knutselen en bovendien had ik ook nog een doos met restanten van lint staan. Spaarzamer kon niet. Bovendien is dit een idee dat vlot te maken is. Toen ik ermee bezig was twijfelde ik, maar na het in vorm knippen van een kerstboom oogde het totaal anders. Bezoekers die het op mijn tafel zagen liggen waren alvast verkocht aan het idee. Een vriendin van mij ging het proberen maken in goud en ecru tinten.

Werkwijze:
Zoek een aantal bijpassende linten. Ik gebruikte een kaneelstok van 24 cm lengte, maar je kan evengoed een stokje uit de tuin gebruiken. Knoop de linten naar keuze onder elkaar vast. Met een schaar knip je nadien de linten in de vorm van een kerstboompje. Ik plaatste het hier op het bord, maar eventueel kan je het ook rechtop gebruiken. Zet het dan vast met wat klei in een klein potje en werk de bovenkant af met wat mos. Succes!

Reacties