Voorjaarscloches

Ik zag af en toe op facebook mooie foto's voorbijkomen van cloches. Deze waren wel gekocht. Toen dacht ik bij mezelf, dit moet toch zelf te maken zijn. Al wat men nodig heeft is wat soepele kippendraad. Je kiest zelf de grote van de gaatjes. Ik koos voor kleine openingen. Nadien kan je onder de cloches plaatsen wat je zelf wilt. Zo creëer je zelf een instant lentesfeer. Misschien iets minder toepasselijk als tafelversiering op een eettafel, maar dit kan wel op een buffet bijgezet worden als extra accent!Werkwijze:
Je knipt de draad op gewenste maat af. Ik plooide nadien de onderzijde wat naar buitenom, anders zou de cloche te hoog worden. Je laat de draad iets overlappen ( 1 à 2 gaatjes). Je naait bij wijze van spreken met een ijzerdraad de einden aan elkaar. Je gaat door elk gaatje met de ijzerdraad. Nadien plaats je ze over een recipiënt om de hoogte te bepalen (ik gebruikte een stuk boomstronk). Dan plooi je de bovenkant naar elkaar toe. Ik bond alles vast met koord. Nadien laat je je fantasie de vrije loop. Je plaatst de cloche in de hoogte of vlak. Je kan er een narcis of een ander bloemetje onder plaatsen. Werk dit af met wat mos, eventueel wat eitjes, vlindertjes of kuikentjes. Een andere cloche vulde ik met hyacintbollen die met was waren omwikkeld. Onder de laatste stak ik gras, waar ik enkele vogeltjes in vrij liet. 

P.S. Ik zie nu op de foto dat de middelste een bultje heeft. Dit werk je weg door met een schaarpunt de draad wat naar omhoog te werken.

Reacties