Abrikozenhapjes met geitenkaas en spek

Dit hapje maakten wij reeds vorig jaar een éérste keer klaar ter gelegenheid van een huwelijk. De tijd om toen een mooie foto te maken ontbrak natuurlijk. Ter gelegenheid van de nieuwjaarsreceptie van het Davidsfonds plaatste ik het opnieuw op het menu. Dit is zo een 'no nonsens' hapje. Lekker, gezond en bovendien eenvoudig klaar te maken en fraai om naar te kijken.




 
Ingrediënten:
Voor 4 personen
- 150 g verse geitenkaas
- 1 kl gedroogde tijm
- 2-3 l acaciahoning
- 250 g gedroogde abrikozen
- 150 g uitgebakken spek
- 1 kl balsamicoazijn
- basilicumblaadjes, voor de afwerking
- peper

Werkwijze:
Meng de geitenkaas met de tijm, 1 eetlepel honing en peper. Lepel een toefje geitenkaas op elke abrikoos. Verkruimel er wat gebakken spek over en schik de abrikozen op een schotel of bord. Roer de rest van de honing en de balsamicoazijn door elkaar. Besprenkel er de abrikozenhapjes mee en werk af met basilicumblaadjes.

Bron: NEST kookboek

Reacties